Apps voor GGZ Friesland

GGZ Friesland, de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de provincie Friesland, biedt professionele hulp aan mensen met psychiatrische stoornissen of ernstige psychische problemen. Deze hulp bieden ze vanuit 12 plaatsen verspreid over de provincie.

GGZ Friesland heeft als doel om de geestelijke gezondheidszorg gewoner te maken. Alle producten diensten die ze aanbiedt, zijn bedoeld ter bevordering van deze gezondheidszorg. Met het laten realiseren van de MedAllert app en de MedDossier app geeft GGZ Friesland de doelgroep handvatten ter ondersteuning van hun beperkingen.

Oplossing

Speak mocht voor GGZ Friesland twee mobiele applicaties ontwikkelen.

MedAlert App
MedAlert is een handige tool voor iedereen die medicatie gebruikt. MedAlert helpt de gebruiker er aan te herinneren om medicatie tijdig in te nemen. Hiervoor moet een alert worden ingesteld. Wanneer je een medicijn instelt, kun je aangeven welke dosis je moet innemen, wanneer en hoe vaak. Op basis hiervan wordt een compleet schema met alerts aangemaakt. De app beschikt ook over een aantal handige extra’s. Zo is er de mogelijkheid om een medicijnvoorraad bij te houden. Wanneer je een alert krijgt, kun je aangeven of je of het medicijn daadwerkelijk hebt ingenomen. Ook is het mogelijk om een notitie toe te voegen, bijvoorbeeld door op te schrijven hoe je je voelt op het moment van inname.

MedDossier App
Met de MedDossier app kan een eigen medisch dossier worden bijgehouden. Donorgegevens, medicijngebruik en belangrijke telefoonnummers kunnen eenvoudig worden opgeslagen. Ook medische bijzonderheden, zoals allergie informatie, bloedgroep of een chronische aandoening kun je toevoegen. Al deze informatie is van belang als je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en plotseling moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Met het MedDossier is alle medische informatie direct bij de hand.

Resultaat

Met deze apps biedt GGZ Friesland een brede doelgroep een gemakkelijke en zeer handige hulp bij medicijngebruik en/of het vastleggen van medische gegevens. Medicijngebruikers met een iPhone hoeven vanaf nu nooit meer hun medicatie te vergeten dankzij de MedAlert app. De MedDossier app is een persoonlijk elektronisch patiëntendossier (EPD) waarin belangrijke medische gegevens nauwkeurig kunnen worden vastgelegd.