App voor Stenden Hogeschool

Stenden hogeschool is in 2008 ontstaan uit een fusie van de Christelijk Hogeschool Nederland (CHN) en de Hogeschool Drenthe. Stenden hogeschool is een internationale school met vestigingen in Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika) en Bali (Indonesië).

Doelstelling

Stenden wil met de app laten zien waar ze voor staat en wat zij als internationale hogeschool te bieden hebben.

Edgar van Gorkum, ICT-manager bij Stenden over de ‘I am Stenden app’: “We hebben de mobiele applicatie gemaakt om na te gaan wat het kan betekenen voor een onderwijsorganisatie als Stenden. Hoe wordt de app ontvangen, hoe is het gesteld met het gebruik en wat voor effect sorteert het? Dat willen we graag weten. Daarom stellen wij het zeer op prijs dat gebruikers ons via iphone@stenden.com laten weten wat hun bevindingen zijn en wat wij kunnen doen om de applicatie door te ontwikkelen en te verbeteren. We staan open voor suggesties voor aanvullende functionaliteiten.”

Oplossing

De populairste telefoon van dit moment is zonder twijfel Apple’s iPhone. Steeds meer organisaties zien de waarde in van dit nieuwe communicatiemedium en maken er gebruik van. Veelal door de ontwikkeling van een eigen iPhone applicatie. Bij Speak werken specialisten op het gebied van design, software, usability en media. De vier factoren die van belang zijn voor het bouwen van een (commerciële) applicatie voor de iPhone, iPod Touch of iPad.

Resultaat

Met de ‘I am Stenden’ app kunnen (toekomstige) studenten, medewerkers, Alumni’s en relaties van Stenden foto’s uploaden direct vanuit de fotogalerij of via de fotocamera van de iPhone. Deze ‘I am Stenden’ foto’s kan de gebruiker vervolgens delen met vrienden via Facebook of followers van Twitter. Ook is het mogelijk een ’I am Stenden, because...’ commentaar bij een foto te plaatsen. De link naar de foto wordt automatisch opgenomen in het bericht. Op basis van vestigingen,type gebruiker en een google-maps kaart kan vervolgens gezocht worden op deze foto’s. Ook voor het laatste Stenden nieuws, films, links, adressen en telefoonnummers van alle Stenden vestigingen kan de gebruiker in de ‘I am Stenden’ app terecht.

De app is gratis te downloaden in de App store.

Features

  • Neem een foto met de fotocamera of load een foto via de fotogallerij
  • Voeg een ‘I am Stenden, because…’ tekst bij de foto
  • Voeg een foto toe aan de Stenden foto gallerij
  • Bekijk en zoek foto’s per map
  • Deel foto’s via Twitter en Facebook
  • Lees het Stenden nieuws
  • Bekijk Stenden films
  • Adressen en telefoonnummers van alle Stenden vestigingen
  • Stenden favorieten