App voor Stichting DBF

Stichting DBF wil op een praktische en concrete wijze de leefbaarheid bevorderen op het platteland. Zij wil een betrouwbare en objectieve partner zijn voor alle organisaties, die zich bezighouden met het behoud, het creëren en het versterken van de leefbaarheid op het platteland.

In de regio Noordoostpolder is begin 2011 het fietsroutenetwerksysteem gerealiseerd. De promotie van dit netwerk moet de regio Noordoostpolder en Urk op de kaart zetten. Daarom heeft Stichting DBF op initiatief van VVV Noordoostpolder een campagne op touw gezet. De ‘fietsnopurk’ app en de website www.fietsenopurk.nl vormen onderdeel van de campagne.

Oplossing

De regio Noordoostpolder en Urk kan met de mobiele applicatie fietsend worden ontdekt. De app toont het systeem van knooppunten. Fietsers kunnen een eigen fietsroute samenstellen, themaroutes laden en andere gebruikers van de app volgen. Er zijn vier Points of Interest om uit te kiezen: verblijf, recreatie, horeca en cultuur. Een gebruiker kan informatie filteren door verschillende voorkeuren in te stellen.

Een impressie van het fietsroutenetwerk is te vinden op www.fietsenopurk.nl. Deze site is ontwikkeld om geïnteresseerden kennis te laten maken met de regio en de mogelijkheden van de applicatie. Via de website is de app ook te downloaden via de App store (voor iPhone gebruikers) en de Android Market (voor Android smartphones).

Bijzonderheden over de Noordoostpolder en op Urk kunnen tijdens de ontdekkingstocht gedeeld worden via Twitter en Facebook. Ook foto’s kunnen worden uitgewisseld.

Resultaat

Bezoekers van de regio Noordoostpolder kunnen met de mobiele applicatie een fietsende ontdekkingstocht maken door de regio. De fietsknooppunten verbindt Urk en de Noordoostpolder als twee tegenpolen met elkaar: Urk met een eeuwenoude historie en de Noordoostpolder wat nog maar 70 jaar bestaat.