CBT Header
Abstract Orange Background 01

Online circulaire prestaties meten en vergelijken

Het werken aan de circulaire economietransitie is voor vele Europese regio's en provincies een ambitie. Om de status hiervan te begrijpen, te visualiseren en te vergelijken is er een Circular Benchmark Tool (CBT) ontwikkeld, waar verschillende regio’s zichzelf kunnen benchmarken op circulariteit. ProActBlue heeft Speak de opdracht gegeven voor het digitaliseren van deze tool tot een easy-to-use self assessment platform voor regio’s.

Meten van circulaire prestaties

De Circulaire Benchmark Tool (CBT) is stapsgewijs ontwikkeld op basis van een ‘leren, valideren en toepassen’ methodiek. Voor ProActBlue ging er veel onderzoek aan vooraf om de juiste indicatoren te kunnen bepalen en de inhoud effectief te kunnen structureren.

Van Excel naar een online oplossing

Vanuit ProActBlue is de vraag bij Speak neergelegd om de Circulaire Benchmark Tool vanuit Excel om te zetten naar een gebruiksvriendelijke online oplossing die voor Europese regio's gemakkelijk te gebruiken is. Het online platform van CBT moest bestaan uit een begeleidende website, de tool met vragen, feedback en resultaten. De geautomatiseerde eerste-feedback en downloadbare rapportages binnen de online tool, zijn een enorme aanwinst gebleken voor de tool. Op deze manier krijgen regio’s zelf een eerste inzicht in hun circulaire behoefte en voortgang. Verder is er ook een beheeromgeving voor CBT en hun Service Providers geïntegreerd in de online tool.

Service providers

Samenwerken is de sleutel voor circulaire resultaten en dit is ook een belangrijke basis voor de Circular Benchmark Tool. Zo kan iedere regio en provincie in Europa zich aanmelden om een samenwerking aan te gaan met CBT.

 

Positieve reacties

Europese regio’s zijn zeer positief over de meerwaarde van de tool. Het is eenvoudig in gebruik, op een uitgebreide theoretische en praktische voorstudie gebaseerd, en richtinggevend voor de te ondernemen vervolgstappen in de circulaire economie.

Bekijk hier het resultaat >

 

Meer weten over deze case of de mogelijkheden?
Neem direct contact op voor vrijblijvend advies of een afspraak.

Shutterstock 1395262844
Kredietbank Nederland
Webportaal schuldhulpverlening
Preview Werken Bij Website Case
GGZ Friesland
Werken-bij website
Gardena
Honda Barcelona
Teamalert
Ggz Friesland
247 Kooi
Friesland College
Takeaway Logo
Gemeente Heerenveen
Ambulancezorg
Kbnl
Veiligverkeer
Isala
Dambeton
Amc
Smst
Let's Speak

Start vandaag nog met het realiseren van jouw ambities. Neem contact op voor een afspraak of laat hieronder je gegevens achter.