Intuïtieve en doelgroepgerichte website voor het Friesland College

Snel op elk apparaat? Check. Gebruiksvriendelijk? Check. Voorzien van de nieuwste inzichten en technieken? Check. Dit én nog veel meer interessante functies hebben wij verwerkt in de gloednieuwe website van het Friesland College. De website staat, na een periode van hard werken en ontwikkelen, live. Wij zijn enorm trots op deze samenwerking én het eindresultaat! 

Een gloednieuw design

Meer dan 6 jaar geleden kregen wij al eens eerder de uitdaging om voor het Friesland College een website te realiseren. Deze website was behoorlijk veroudert en voldeed niet meer aan de eisen en wensen. Daarom hebben wij (opnieuw!) de opdracht gekregen om in samenwerking met het Friesland College een gloednieuwe website te realiseren. Een website die volledig aansluit op de wensen en behoeften van de verschillende doelgroepen en die, door middel van de laatste trends, zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Actuele opleiding pagina's

De opleidingen van het Friesland College komen letterlijk tot leven op de nieuwe website! Met behulp van prachtige foto’s en ruimtelijk opbouw heb je meteen een indruk van de méér dan 120 mbo-opleidingen die het Friesland College biedt. Middels een op maat gemaakte zoekfunctionaliteit vinden aanstormende talenten makkelijk en snel de juiste opleiding met bijbehorende informatie als inhoud, toelating en de kosten. Om deze informatie actueel te houden, is er een koppeling gerealiseerd met het studenteninformatiesysteem Eduarte en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De opleidingsinformatie wordt eerst uit EduArte opgehaald, vervolgens opgeslagen in de website en kan indien gewenst altijd verrijkt worden. Als er vanuit het SBB belangrijke informatie over de opleiding beschikbaar is, wordt deze informatie automatisch toegevoegd. Door deze efficiënte koppeling kunnen studenten bewust en goed geïnformeerd aan een opleiding beginnen. 

Op maat gemaakte modules

Een nieuw schooljaar betekent een nieuwe agenda vol evenementen, voorlichtingsmomenten en open dagen. De website is daarom voorzien van een op maat gemaakte agendamodule die gemakkelijk centraal te beheren is door medewerkers van het Friesland College. Het is mogelijk gemaakt om op iedere pagina in de website desgewenst specifieke agenda- en nieuwsitems te tonen. Hierdoor krijgen bezoekers informatie te zien die volledig aansluit bij het betreffende onderwerp of de betreffende school. Als bezoekers het makkelijk vinden, kan het aankomende evenement ook nog worden opgenomen in de agenda van de desbetreffende aanmelder.

En wat vindt het Friesland College?

'' We werken al sinds 2011 samen met Speak. De no-nonsense aanpak, het snelle schakelen en meedenken in de ontwikkeling van nieuwe concepten ervaren wij als erg prettig. Onder redelijke tijdsdruk heeft Speak nu wederom een prachtige website opgeleverd. Door de adequate en eigentijdse werkwijze en het regelmatige contact hebben we samen met Internetbureau Speak het prachtige resultaat behaald dat nu online staat. We kijken uit naar de verdere samenwerking de komende jaren! ''  Mark Terpstra - Senior beleidsmedewerker Marketing & Communicatie 

Neem contact op Vraag een offerte aan of bel direct: 0513 - 201120