Google Adwords Campagne voor Verkoopjetruck.nl

Verkoopjetruck.nl is een website die gericht is op het inkopen van gebruikte of nieuwe trucks. Het idee van de website is simpel: de doelgroep moet eenvoudig én snel zijn of haar truck aan kunnen bieden op de website. Vervolgens ontvangne zij binnen 24 uur een bod op de truck. Verkoopjetruck.nl is een onderdeel van de Bruin Trading: zij importeren en exporteren trucks. 

Online strategie

De website wordt organisch wel gevonden in Google maar ontvangt vrij weinig klikken. Doordat er niet veel klikken zijn, worden er ook niet veel doelen behaald. Doelen zoals het ontvangen van contactformulier waarin een vrachtwagen te koop wordt aangeboden. Wij hebben daarom de vraag gekregen om de website vindbaar te maken op alle zoekopdrachten rondom “ik wil mijn vrachtwagen/truck verkopen”. Na een complete inventarisatie van de vraag en doelstelling hebben we een duidelijke strategie neergezet die strookt met de verwachting van de klant.

Effectieve campagnes ingezet

De Google AdWords campagnes zijn ingericht op basis van verschillende zoekwoordcombinaties. De woorden die nauw aan elkaar verwant zijn, worden in aparte campagnes en advertentiegroepen geplaatst. Daarnaast hebben we meerdere advertentiegroepen opgezet die de nieuwste zoekwoordcombinaties in kaart moeten brengen. Op het moment dat nieuwe zoekwoorden goed presteren, worden deze apart ingekocht en geplaatst binnen de bestaande campagne structuur. Hierdoor zullen deze zoekwoorden verbeteren in kwaliteit, positie en dus nog beter gaan presteren!

Mooie resultaten

De bovenstaande acties die wij hebben gedaan, leiden tot de volgende resultaten: een aanzienlijke stijging van sessies, gebruikers, paginaweergaven en views per pagina. Voor verkoopjetruck.nl betekent dit meer marktkansen en meer doelen die behaald kunnen worden. Door nog andere zoekwoordcombinaties in kaart te brengen en los in te kopen, kan dit leiden tot nog een nog verdere stijging!

Maak een afspraak Bel mij terug of bel direct: 0513 - 201120