+167% omzet voor Intersport de Leeuw

 • intersport de leeuw webshop samenwerking

Met vestigingen in Heerenveen en Sneek is Intersport de Leeuw een gevestigde naam in Noord Nederland. Zeker op het gebied van wintersportartikelen. Met een outdoor vestiging van ruim 1200 m2 zijn ze de grootste skiwinkel in Noord Nederland. Naast fysieke vestigingen had Intersport de Leeuw drie webshops online. 

Webshop samenwerking Speak

De resultaten van de webshops waren niet naar tevredenheid. Intersport de Leeuw besloot daarom een samenwerkingsverband met Speak aan te gaan. Het doel? De omzet en winst flink te verhogen.

Wat zijn de afspraken?

Voor de start van de samenwerking zijn duidelijke afspraken gemaakt. Zo is Speak verantwoordelijk voor de bouw, hosting en beheer van de (Magento) webshops en de totale internetmarketing. Intersport de Leeuw hoeft zich enkel te focussen op de productbeschrijvingen, fotomateriaal, voorraad en afhandeling van alle bestellingen. 

Resultaten: +167% omzet

In het eerste kwartaal realiseerde Speak een omzetstijging van ruim 160% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De netto winst voor Intersport de Leeuw was zelfs even hoog in dit kwartaal als het totaal van de voorgaande 1,5 jaar!

 • webshop meer omzet

Hoe heeft Speak dit gerealiseerd?

 1. Webshop optimalisaties
  Speak heeft diverse verbeterpunten doorgevoerd in de webshops om de conversie te verhogen. Zoals klantbeoordelingen, USP's (sterke punten), bestelproces optimalisaties en betaalmogelijkheden uitgebreid. Dit heeft een positieve invloed op het conversiepercentage.
   
 2. Koppeling met kassasysteem
  Een middleware oplossing is door Speak gebouwd. Dit systeem ontvangt alle product- en voorraadinformatie uit het kassasysteem en zet deze door naar de Magento webshops. Dit ontzorgd Intersport de Leeuw en voorkomt verschillen in administraties en voorraden.
   
 3. Online marketing
  De webshops worden door Speak via verschillende kanalen gepromoot onder de doelgroepen. Denk hierbij aan AdWords en Bing campagnes, Google Shopping, Remarketing, Facebook, zoekmachine-optimalisatie (SEO), E-mailmarketing en affiliate marketingkanalen. Er wordt nu een stuk effectiever geadverteerd dan voorheen: met minder advertentiekosten wordt een hogere omzet gegenereerd.
   
 4. Nauwe samenwerking
  Dankzij structureel overleg, adviezen van Speak en inbreng van Intersport de Leeuw worden nieuwe acties bedacht en uitgezet. 
 • magento webshop
 • webshop samenwerking
 • webshop marketing samenwerking

Reactie Intersport de Leeuw

Anne de Leeuw, eigenaar Intersport de Leeuw: "De jongens bij Speak zetten fantastische resultaten neer, ik ben erg tevreden!".

Ook interesse in samenwerken met Speak?
Lees meer over een webshop samenwerking en neem contact op voor een afspraak!