Complete maatwerk website voor Koeplaats

Tegenwoordig doen we bijna alles via het internet: het regelen van onze bankzaken, het bestellen van kleding bij webshops of het maken van een afspraak bij de dokter. Alles wordt in een handomdraai geregeld. Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor de eindeloze mogelijkheden van het internet waaronder Koeplaats.nl uit Dokkum!

Makkelijker, sneller én efficiënter

In de wereld van melkveehouders en veehandelaren gaat alles nog op de klassieke manier. Veehandelaren gaan bij boeren in de buurt langs, of krijgen een telefoontje, ongeacht of zij vee te koop hebben of niet. Soms zijn veehandelaren wel uren onderweg voor niets. Koeplaats.nl vond dat dit gemakkelijker, sneller én efficiënter kan. Om in te spelen op de toekomst, verdere ontwikkelingen en de jongere generatie zijn ze daarom een online platform begonnen en wij mochten ze hierbij ondersteunen!

De uitdaging

Wij kregen de opdracht om voor Koeplaats, onder andere, een logo en een nieuwe website te realiseren. Een maatwerk website waarop het voor veehouders mogelijk is om makkelijk online koeien aan te melden die vervoerd moeten worden naar een slachterij. Veehouders kunnen gratis een account aanmaken om vervolgens één of meerdere koeien aan te melden voor transport.

Door middel van een maatwerk functionaliteit wordt na aanmelding van de koeien automatisch een bericht gestuurd naar de veehouder, Koeplaats én de transporteur. Zo is iedereen onmiddellijk op de hoogte en neemt Koeplaats het administratieve proces op zich. Om de aanmeldingen in goede banen te leiden hebben wij een mijn-omgeving ontwikkeld die direct gekoppeld staat aan de middleware. Veehouders kunnen gemakkelijk hun gegevens bewerken, een gewenst ophaalmoment bepalen en hebben in één oogopslag een duidelijk overzicht van hun transacties.

Compleet maatwerk

Hoewel de voorkant van de website er geweldig uitziet is in dit project de achterkant (back-end) van de website ook zeer de moeite waard. Eigenlijk was dat voor ons het meest uitdagende onderdeel. Door middel van een op maat gemaakte beheeromgeving kan Koeplaats heel gemakkelijk gegevens invullen. Dit betreft gegevens als het aantal kilo’s, kiloprijzen, kosten en kwaliteit. Met één druk op de knop wordt door het systeem automatisch een factuur opgesteld en verzonden naar de veehouder. Dit alles is gerealiseerd met het systeem Umbraco: een CMS dat zeer geschikt is voor diverse maatwerk functionaliteiten. De website is een plezier voor het oog en is prettig om mee te werken!

Vraag een offerte aan Bel mij terug of bel direct: 0513 - 201120