Narrowcasting voor het Antonius Ziekenhuis

Het Antonius Ziekenhuis (Sneek en Emmeloord) is een algemeen ziekenhuis met een capaciteit van ruim 300 bedden en meer dan 1000 medewerkers. Het Antonius Ziekenhuis vernieuwt en verbetert constant. De continuïteit en kwaliteit van de informatievoorziening naar de bezoekers en patiënten staat centraal en worden constant geoptimaliseerd.

Doelstelling

Een digitale communicatieoplossing realiseren waarmee Antonius zowel centraal als decentraal aan de informatiebehoefte van medewerkers, patienten en bezoekers kan voldoen. Uiteraard dient Speakpoint CMS als basis in dit platform

Oplossing

Speak realiseerde, in opdracht van PTH Groep, voor Antonius Ziekenhuis meerdere innovatieve narrowcasting toepassingen (beeldschermcommunicatie) om op dynamische wijze te communiceren met diverse doelgroepen op diverse locaties rondom het ziekenhuis. Er is gezorgd dat er in diverse wachtruimtes wordt gewerkt met dynamische wachttijdindicaties waardoor de patiënt realtime geïnformeerd wordt omtrent de actuele wachttijden en overige belangrijke mededelingen vanuit het ziekenhuis. Deze informatie wordt aangevuld met actuele nieuwsberichten (bijv. NOS) en een weerbericht waarmee het systeem tevens dient als "wachtverzachter".

Daarnaast wordt er op diverse plaatsen gewerkt met dynamische bewegwijzeringen waarmee onder andere de reserveringen van diverse vergaderruimtes, via het bestaande reserveringsysteem, getoond worden op grote informatiezuilen. Een goed voorbeeld van het effectief hergebruiken van beschikbare content (in dit geval een bestaand reserveringssysteem) waardoor er geen extra beheerscapaciteit nodig is.

Resultaat

Door het narrowcasting platform zijn bezoekers en met name patiënten van Antonius beter op de hoogte van de wachttijden die op dat moment gelden. Daarnaast draagt het systeem bij aan een eenduidige en consistente nieuwsvoorziening, afgestemd op de juiste doelgroep op het juiste moment. Bovendien verzachten de informatiebeeldschermen de wachttijd van mensen in bijvoorbeeld de wachtkamer.