Narrowcasting voor zorgonderneming Beweging 3.0

Beweging 3.0 is een nieuwe zorgonderneming voor Midden-Nederland, voortgekomen uit de fusie van zorggroep Laak en Eemhoven en zorginstelling Amant. Vanuit 30 locaties biedt Beweging 3.0 zorg in het midden van Nederland. Beweging 3.0 wil mensen helpen een zo aangenaam mogelijk leven te leiden, met de beste zorg, maatschappelijke ondersteuning en hulp, passende woonconcepten, diensten en services.

Doelstelling

Een digitale communicatieoplossing realiseren waarmee Beweging 3.0 vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort de bezoekers van de diverse locaties effectief en efficiënt kan informeren.

Oplossing

Speak realiseerde voor Beweging 3.0 een innovatief digital signage-kanaal (beeldschermcommunicatie) om op dynamische wijze te communiceren met diverse doelgroepen op diverse locaties. Het kanaal sluit qua vormgeving perfect aan op de overige huisstijluitingen van de zorgonderneming. Op het kanaal wordt informatie in verschillende rubrieken getoond, waaronder concernnieuws en divisienieuws, maar ook automatisch ingestroomd nieuws van Nu.nl/gezondheid. Ook vacatures, animaties en video’s maken deel uit van de presentatie op de beeldschermen. Met het Speakpoint multichannel CMS kan Beweging 3.0 eenvoudig berichten, foto’s en video’s op de schermen publiceren.

Resultaat

Door het digital signage-kanaal zijn de bezoekers van Beweging 3.0 beter op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de zorgonderneming en de algehele gezondheidszorg. Bovendien verzachten de informatiebeeldschermen de wachttijd van mensen in bijvoorbeeld de wachtkamer van een zorginstelling.