Professionele narrowcasting voor Engie

Engie is de grootste Nederlandse energieleverancier van gas en groene stroom. Daarbij maakt Engie deel uit van GDF SUEZ groep: een belangrijke wereldspeler op het gebied van energie, watervoorziening en afvalverwerking. Met een flexibel en modern productiepark wekt Engie een kwart van de in Nederland geproduceerde elektriciteit op. 

Belangrijk speerpunt

Medio september is het hoofdkantoor van Engie verhuisd naar een nieuwe locatie in Zwolle: Grote Voort. Eén van de speerpunten bij deze verhuizing was het verbeteren van de informatievoorziening voor medewerkers en bezoekers. En hoe kun je dat nou beter doen dan met een narrowcasting beeldscherm van Speak? ;)

Effectieve oplossing

Gedurende de ontwerpfase hebben we samen met Engie strategische locaties bepaald waarmee het meeste rendement uit het narrowcastingsysteemkan worden gehaald. Door een koppeling met het Engie-YouTube kanaal, buienradar én het intranet van Engie kunnen actuele video’s en nieuws direct worden weergegeven op de narrowcastingschermen. Zo zijn alle medewerkers continu op de hoogte van het ongevallenverzuim, de actuele stand van de energieopwekking, het weer en de verkeersinformatie uit de regio. De afdeling Communicatie van Electrabel kan het informatiekanaal geheel zelfstandig aansturen via de eenvoudig te bedienen beheeromgeving. Dit systeem zorgt ervoor dat de uniformiteit van de berichten gewaarborgd wordt.

Het gewenste resultaat

We hebben ervoor gezorgd dat Engie haar mededelingen, nieuwsberichten én videofilms op een dynamische en overzichtelijke wijze kan presenteren. Op strategisch gekozen plekken zijn beeldschermen geïnstalleerd waar medewerkers en klanten op een prettige manier worden geïnformeerd. Op langere termijn kunnen ook andere medewerkers een deel van de uitzending aanpassen. Op die manier kunnen afdeling samen zorgen voor een actuele uitzending waarbij iedere doelgroep op maat wordt bediend.