Narrowcasting voor Engie

Engie is de grootste energieproducent van Nederland en maakt deel uit van GDF SUEZ Groep, een belangrijke wereldspeler op het gebied van energie, watervoorziening en afvalverwerking. Met een flexibel en modern productiepark, werkt Engie een kwart van de in Nederland geproduceerde elektriciteit op.

Doelstelling

Het hoofdkantoor van Engie is medio september verhuisd naar een nieuwe locatie in Zwolle (Grote Voort). Het verbeteren van de informatievoorziening voor medewerkers en bezoekers was een van de speerpunten bij deze verhuizing.

Oplossing

Al gedurende de ontwerpfase heeft Engie samen met Speak strategische locaties bepaald waarmee het meeste rendement uit het narrowcastingsysteem kan worden gehaald. Door een koppeling met het Engie-YouTube kanaal, buienradar en het Engie intranet kunnen actuele video’s en nieuws direct op de narrowcastingschermen worden weergegeven. Zo zijn alle medewerkers continu op de hoogte van het ongevallenverzuim, de actuele stand van de energieopwekking, het weer en de verkeersinformatie uit de regio. De afdeling Communicatie van Electrabel kan het informatiekanaal geheel zelfstandig aansturen via de eenvoudig te bedienen beheeromgeving. Dit systeem zorgt er voor dat de uniformiteit van de berichten gewaarborgd wordt.

Resultaat

Speak heeft gezorgd dat Engie haar mededelingen, nieuwsberichten en videofilms op een aantrekkelijke, dynamische en overzichtelijke wijze kan presenteren. Op strategisch gekozen plaatsen zijn beeldschermen geïnstalleerd, waar medewerkers en klanten op een prettige manier worden geïnformeerd. Op termijn kunnen ook andere medewerkers een deel van de uitzending aanpassen. Zo kunnen meerdere afdelingen samen zorgen voor een actuele uitzending waarbij iedere doelgroep op maat wordt bediend.