Gekleurde narrowcasting NHL Hogeschool

Na het lanceren van de nieuwe website van de NHL Hogeschool, was het tijd voor ons om de digitale activiteiten van de NHL Hogeschool verder uit te rollen! De NHL Hogeschool neemt, met meer dan 70 opleidingen die alle sectoren in het beroepenveld vertegenwoordigen, regionaal een unieke plaats in. NHL Hogeschool wil zich de komende jaren ontwikkelen als een Regional University of Applied Sciences: een hogeschool die zich kenmerkt door betrouwbaar en kwalitatief goed onderwijs gecombineerd met passie, vitaliteit, energie en ondernemingsdrang. De hogeschool is een nuchtere maar gedreven organisatie waar meer dan 1000 mensen werken met de nodige expertise, passie en eigenzinnigheid!

Het beoogde doel

NHL Hogeschool wilde naast een nieuw gebouw, nieuwe naam en nieuwe huisstijl de verschillende opleidingen een nieuw systeem bieden waar ze de ruimte hebben hun eigen informatie kwijt te kunnen. Naast een stuk eigen invulling was het ook belangrijk dat het systeem moest bestaan uit een blokdeel algemene informatie.

Juiste oplossing

Wij hebben uiteindelijk getekend voor het concept, de creatie en de technische realisatie van een dynamische narrowcasting oplossing voor de NHL Hogeschool. Onze partner PTH Groep leverde tien grote beeldschermen en plaatste deze strategisch door het hele gebouw. Opleidingen werden vervolgens gekoppeld aan één van de kleuren uit de huisstijl van de NHL Hogeschool. Hierdoor weten de opleidingen exact welk nieuwsitem voor hen bedoeld is. Vervolgens kan elke opleiding via het Speakpoint CMS het informatiekanaal zelf aansturen. Op deze manier heeft elke opleiding de mogelijkheid items te schedulen (inplannen) en te targeten (bepalen wat op welk scherm moet komen). Naast alledaagse berichten zoals roosterinformatie, OV-nieuws, educatief nieuws en weerinformatie kan het kanaal ook worden ingezet voor calamiteitencommunicatie.
 

Resultaat

Door de inzet van narrowcasting binnen de NHL Hogeschool zijn medewerkers en leerlingen beter op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Roosterwijzigingen, mededelingen en nieuwsberichten ontvangen zij niet langer via prikborden of e-maills maar zijn te bekijken via de strategisch geplaatste beeldschermen. NHL Hogeschool en Speak hebben een meerjarige overeenkomst gesloten voor het samen uitbouwen van alle digitale activiteiten!