Doorgroeimogelijkheden voor het Noorderpoortcollege

  • Noorderpoort college

Het Noorderpoortcollege is een regioneel opleidingencentrum met 40 locatie waaronder Assen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand, Leek, Musselkanaal, Stadskanaal, Veendam, Winschoten en Winsum. Dagelijks dragen ruim 1800 medewerkers bij aan eigentijds onderwijs voor cira 20.000 studenten. Hiermee is het Noorderpoortcollege het grootste regionaal opleidingscentrum van Noord-Nederland. 

Innovatieve oplossingen

In afstemming met Noorderpoort was het doel om innovatieve informatiekanalen te realiseren. Deze informatiekanalen moeten bijdragen aan een betere interne communicatie. Op basis van het uitgebrachte advies realiseerden we interactieve screensavers op 900 werkplekken. Dit innovatieve communicatiemiddel maakt het eenvoudig met één bericht een grote doelgroep op het juiste moment te bereiken. Naast de technische realisatie van de screensavers zorgden we ook voor ondersteuning bij de lancering en het beheer van het middel. Onze communicatiemedewerker vervulde een belangrijke rol bij het informeren van de medewerkers, het trainen van redacteurs, het verzamelen en plaatsen van berichten en het coördineren van het project.

  • Narrowcasting voor scholen

Prachtig eindreusltaat

Door een verbetering van de interne communicatie voelen de Noorderpoortmedewerkers zich meer betrokken bij hun organisatie. De screensaver creëert een ‘wij-gevoel’ en geeft medewerkers de kans te laten zien waar hun afdeling van het Noorderpoort zich mee bezighoudt.