Narrowcasting voor het Noorderpoortcollege

  • Noorderpoort college

Het Noorderpoortcollege is een Regionaal Opleidingencentrum met 40 locaties in Assen, Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand, Leek, Musselkanaal, Stadskanaal, Veendam, Winschoten en Winsum. Ruim 1.800 medewerkers dragen dagelijks bij aan eigentijds onderwijs voor de circa 20.000 studenten. Hiermee is het Noorderpoort het grootste Regionaal Opleidingencentrum van Noord-Nederland.

Doelstelling

Realiseer innovatieve informatiekanalen voor betere interne communicatie en ondersteun de afdeling Marketing & Communicatie bij de lancering van deze middelen.

Oplossing

Speak adviseerde het Noorderpoort over betere interne communicatie en digitale mogelijkheden hiervoor. Op basis van het uitgebrachte advies realiseerden we interactieve screensavers op 900 werkplekken. Dit innovatieve middel maakt het eenvoudig met een bericht een grote doelgroep op het juiste moment te bereiken. Naast de technische realisatie van de screensavers zorgden we ook voor ondersteuning bij de lancering en het beheer van het middel. Onze communicatiemedewerker vervulde een belangrijke rol bij het informeren van de medewerkers, het trainen van redacteurs, het verzamelen en plaatsen van berichten en het coördineren van het project.

  • Narrowcasting voor scholen

Resultaat

Door een verbetering van de interne communicatie voelen de Noorderpoortmedewerkers zich meer betrokken bij hun organisatie. De screensaver creëert een ‘wij-gevoel’ en geeft medewerkers de kans te laten zien waar hun afdeling van het Noorderpoort zich mee bezighoudt.