Narrowcasting voor Novema TV

Novema TV is een onderdeel van Novema Uitgevers, een gespecialiseerd uitgeversbedrijf met jarenlange ervaring in het uitgeven van business-to-business bladen en het verzorgen van de productie van sponsored magazines en kranten. Als uitgever is Novema voortdurend op zoek naar organisaties, verenigingen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in een betaalbaar communicatiemiddel. Hieruit is Novema TV ontstaan.

Doelstelling

De doelstelling van Novema was om de communicatie richting de eigen leden van een sportvereniging te verbeteren en het genereren van extra inkomsten voor de clubs. Dit door adverteerders een medium te bieden om hun boodschap over te brengen.

Oplossing

Speak realiseerde voor Novema TV een professioneel narrowcasting platform. Clubs kunnen via dit platform in hun eigen huisstijl communiceren en het platform zorgt voor extra inkomsten. De clubs kunnen zelfstandig via het Speakpoint CMS hun trainingsschema’s, speelprogramma, uitslagen en informatie over toernooien kwijt. Novema TV zorgt voor algemene content zoals sportnieuws, algemeen nieuws, het weer etc. Naast algemene content zorgt Novema TV voor regionale sponsors en/of adverteerders voor de club. Dit biedt (regionale en clubgebonden) ondernemers de mogelijkheid om zich te profileren, een deel van deze inkomsten komt weer ten goede van de club.

Resultaat

Door de uitgebreide inzet van narrowcasting in sportkantines zijn clubs in staat om meer inkomsten te genereren uit bestaande en nieuwe (lokale) sponsoren. Daarnaast wordt de beleving en de nieuwsvoorziening van de leden en bezoekers vergroot.