Narrowcasting Rederij Doeksen

Rederij Doeksen onderhoudt de veerdienst tussen de vaste wal en de eilanden Terschelling en Vlieland. Momenteel bestaat de vloot van de rederij uit vijf schepen, waaronder de twee sneldiensten MS Tiger en MS Koegelwieck.

Doelstelling

Rederij Doeksen wil haar passagiers op de havenkantoren en aan boord van de schepen beter informeren. Daarnaast wil Doeksen haar passagiers tijdens de overtocht vermaken.

Oplossing

Speak realiseerde voor Rederij Doeksen een innovatief passagiersinformatiesysteem met narrowcasting: Doeksen TV. Dit medium toont op de havenkantoren relevante reisberichten, NOS-nieuwsberichten, weer- en windinformatie, foto's en video's. Op de schepen wordt de informatie uitgebreid met specifieke reis- en OV-informatie. Door middel van een GPS-gestuurde kaart kunnen passagiers precies zien waar het schip zich bevindt. De schepen zijn voorzien van een WIMAX-internetverbinding, waardoor de content continu automatisch geüpdate wordt.

Resultaat

Door Doeksen TV zijn de passagiers beter op de hoogte van belangrijke wijzigingen, ontwikkelingen en mededelingen. Zij worden daarnaast aan boord vermaakt met leuke content, waardoor de overtocht plezieriger wordt.