Narrowcasting ROC Friese Poort

ROC Friese Poort is een scholengemeenschap met vestigingen in Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Drachten én Emmeloord. Naast middelbaar beroepsonderwijs richt de ROC Friese Poort zich op vakopleidingen, trainingen en avondstudies. Jongeren en volwassenen worden bij de Friese Poort voorbereid op de arbeidsmarkt en de samenleving.

Dynamische oplossing

Voor de vestigingen in Leeuwarden, Sneek en Drachten realiseerden wij een leerlingeninformatiesysteem om de leerlingen op aantrekkelijke, dynamische en overzichtelijke wijze beter te informeren. In samenwerking met onze opdrachtgever PTH Groep hebben wij ervoor gezorgd dat roosterinformatie, OV-nieuws, educatief nieuws en weerinformatie op beeldschermen in de school wordt getoond. De beeldschermen bevinden zich op strategisch gekozen plekken waardoor leerlingen er niet omheen kunnen. Het systeem maakt gebruik van krachtige playersoftware en een eenvoudig Content Management Systeem voor het invoeren en wijzigen van berichten. Uiteraard kan per locatie worden ingesteld welke berichten worden getoond. Naast alledaagse berichten kan het kanaal ook worden ingezet voor calamiteitencommunicatie.

Eindresultaat

Door de inzet van digital signage (beeldschermcommunicatie) zijn de leerlingen van de ROC Friese Poort beter op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Roosterwijzigingen, mededelingen en nieuwsberichten ontvangen zij niet langer via prikborden of e-mails maar nemen zij tot zich via de beeldschermen.