Magento webshop voor Lely Consumables

Lely, opgericht in 1948, levert wereldwijd een compleet assortiment producten en diensten aan de agrarische sector. Van melkrobots, voerrobots, automatische stalreinigers tot een complete lijn met ruwvoederwinningsmachines. Onlangs werd Speak benaderd een webshop te realiseren voor Lely Consumables, een divisie van Lely dat zich bezighoudt met de verkoop van aftermarketproducten voor de Lely-producten.

Doelstelling van de webshop

In eerste instantie is de doelgroep van de webshop de Nederlandse agrarische markt. In de toekomst wordt de webshop doorontwikkelend naar een internationale webshop. De doelstelling? Arjen van der Kamp, projectleider bij Lely: “Onze klanten een op maat gemaakte oplossing bieden om eenvoudig aftermarketartikelen te bestellen. De webshop is inmiddels live, maar alleen nog toegankelijk voor het bestaande Nederlandse klantenbestand. Aan de hand van hun ervaringen, kijken we of eventuele uitbreiding nodig is.”

Meest functionele oplossing

Ruben Hoekstra, projectleider bij Speak: “De webshop is gebouwd in Magento, een pakket dat naar onze mening de meest functionele oplossing voor een webshop vormt. De webshop en het online bestelproces zijn compleet ingericht op het gemak voor de besteller: responsive, een bestelhistorie en preview van de winkelwagen.” Van der Kamp voegt toe: “Bestellers kunnen de agrariërs zelf zijn, maar ook vertegenwoordigers. De webshop heeft namelijk tevens een catalogusfunctie. Daarmee kunnen vertegenwoordigers ter plekke via de tablet onze klanten adviseren en namens hun bestellen. Deze webshop biedt ons veel nieuwe mogelijkheden.”