Magento webshop voor Wieke Wonen

Wat begon als een leuke bezigheid voor hun zelf, groeide uit tot een professionele webshop in meubels en woonaccessoires: wiekewonen.nl. Anton en Wieke van Nijkerk maken al jaren hun eigen meubels en accessoires, omdat wat zij graag wilden vaak niet te koop, te groot of te klein of te duur was. Vrienden en bekenden toonden ook interesse en van het een kwam het ander. Onlangs besloten zij een webshop met inspirerende ideeën en mooie meubels en accessoires te ‘openen’, zowel ingekochte als eigen gemaakte. Op die manier kan iederéén zien wat ze in huis hebben. Aan Speak o.a. de eer!

Bewuste keus voor Magento en Speak

Anton was al bekend met Magento, een pakket dat bekend staat om de vele mogelijkheden en gebruikersgemak. Hij zocht hierin een deskundige partij voor de realisatie. Anton: “Ik ging gewoon Googelen en vond Speak in de zoekresultaten. Ik nam contact op en al snel stond de eerste afspraak ingepland. Het voelde meteen goed.” Met de vraag om te beschrijven hoe de doelgroep en het concept Wieke Wonen er uit moest komen te zien gingen ze serieus aan de slag. Via een relatie van het echtpaar werd aan de hand van een soort moodboard het concept uitgerold en de huisstijl ontworpen. “De aansluiting hierop met de webshop werd door de ontwerper van Speak/DE HEEREN perfect uitgewerkt. Dankzij de hulp van vakmensen kreeg tijdens een proces van zo’n 3 weken Wieke Wonen zijn definitieve vorm. En over het resultaat zijn we zeer tevreden.” Naast het ontwerp is de webshop en het online bestelproces ook functioneel ingericht op het gemak voor de besteller, zoals o.a. responsive webdesign en inlog via Facebook.

De weg naar het genereren van omzet

In een middag heeft Speak het echtpaar ‘klaargestoomd’ voor het gebruik van het cms. Inmiddels is de webshop live en zijn Anton en Wieke via social media actief bezig om de webshop onder de aandacht te brengen. Daarnaast is Speak tevens ingeschakeld voor het opzetten van een AdWords-campagne. Een zeer gerichte manier van adverteren. Anton: “Op die manier, samen met wat tips & trucs voor zoekmachine-optimalisatie hopen we meer omzetsnelheid te kunnen realiseren. We zijn erg benieuwd!”