Website voor FC-Educatie

FC-Educatie is een organisatieonderdeel van het Friesland College dat zich richt op volwassenen die her- of bijscholing nodig hebben.

Doelstelling

Het werkveld van FC-Educatie is breed en daarmee vrij complex. FC-Educatie heeft haar doelgroep onderverdeeld in cursisten, gemeenten en samenwerkingspartners. Voor alle drie doelgroepen had FC-Educatie verschillende doelstellingen gevormd waar de nieuwe website aan moest voldoen. De nadruk lag hiermee vooral op imagoverbetering, terugdringen van vragen per telefoon of informatiebalie, communiceren van de toegevoegde waarden van FC-Educatie en het creëren van aanvragen voor adviesgesprekken.

Oplossing

Bij de technische realisatie van de website is bewust gekozen voor een zeer gebruiksvriendelijke navigatie, voor zowel de bezoeker als de gebruiker. Speak heeft dit uitgewerkt door verschillende modules en functionaliteiten op de website in te bouwen. Met als paradepaardje een krachtige zoek-, filter- en categorisatie functie waardoor er gefilterd & gezocht kan worden in het complete cursus aanbod. De website kan eenvoudig zelf door FC-Educatie worden beheerd met het Speakpoint multichannel CMS.

Resultaat

Voor Speak was de realisatie van de website van FC-Educatie een uniek project. Binnen 5 weken van niets tot een hypermoderne website. Met een strakke planning hebben we dit gerealiseerd in samenwerking met communicatiestrateeg Michiel Postma en (interne) vormgever Adriaan Vermeulen van het Friesland College.