Website, webshop & extranet Solar Systemen

  • zonnepanelen

Solar Systemen is een franchiseformule op het gebied van duurzame energie. Met diverse vestigingen in Nederland worden zonnepanelen, led verlichting en andere besparende producten geleverd en geïnstalleerd bij zowel particulieren als bedrijven.

Wensen en keuze Speak

Solar Systemen was op zoek naar een geïntegreerd systeem waarmee de website, webshop en een afgeschermd platform voor alle franchisenemers aangestuurd kon worden. Voor het design en de realisatie werd Speak ingeschakeld. Robert Duursma, commercieel directeur Solar Systemen: "We zochten een betrouwbare partij met een gevestigde naam. Een bureau dat eerder grote projecten heeft gedaan voor andere grote bedrijven".

  • zonnepanelen website webshop

Website, webshop en extranet

Zowel de website, webshop als het extranet zijn ontwikkeld op het Speakpoint platform. Via één beheeromgeving (CMS), zijn nu alle onderdelen van de site, shop en het extranet van Solar Systemen eenvoudig aan te sturen.
Andere kenmerken van Solar-Systemen.nl:

  • Responsive design (geschikt voor mobiele apparaten);
  • Zelf aan te passen vestigingspagina per franchisenemer;
  • Dynamische kaart met geplaatste installaties;
  • Beheerbare en uitwisselbare site-elementen.

De samenwerking met Speak is Robert Duursma goed bevallen; goede communicatie, een aansprekend design en snelle schakeling bij vragen. 

Online Marketing traject

Na de lancering is er een vervolgtraject gestart om de online marketing activiteiten van Solar-Systemen.nl een extra impuls te geven. Met online adverteren en optimalisatie wordt de doelgroep online bereikt met als doel meer aanvragen en verkopen te realiseren. Daarnaast wordt continu gekeken naar mogelijke verbeteringen om het rendement te verhogen.