Intuïtieve en doelgroepgerichte website voor Friesland College

Snel op elk apparaat? Check. Gebruiksvriendelijk? Check. Voorzien van de nieuwste inzichten en technieken? Check. Dit én nog veel meer interessante functies hebben wij verwerkt in de gloednieuwe website van het Friesland College. De website staat, na een periode van hard werken en ontwikkelen, live. Wij zijn enorm trots op deze samenwerking en het eindresultaat!

Gloednieuw design

Meer dan 6 jaar geleden kregen wij al eens eerder de uitdaging om voor het Friesland College een website te realiseren. Deze website was behoorlijk veroudert en voldeed niet meer aan de eisen en wensen. Daarom hebben wij (opnieuw!) de opdracht gekregen om in samenwerking met het Friesland College een gloednieuwe website te realiseren! Een website die volledig aansluit op de wensen en behoeften van de verschillende doelgroepen en die, door middel van de laatste trends, zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Geen uitdaging is ons te groot

Juist de complexiteit van de website maakte dit project tot een geweldige uitdaging. De gehele website is onderverdeeld in blokken met elk een eigen doelgroep. Met één klik betreedt de desbetreffende doelgroep een nieuwe laag op de website met alle benodigde en praktische informatie. De website is voorzien van een zoekfunctionaliteit (Elasticsearch) die snel kan zoeken in data die in de website staat maar ook door PDF-bestanden. Zo zorgen we ervoor dat bezoekers altijd relevante zoekresultaten krijgt, ook als hij of zij een zoekterm verkeerd spelt!

Actuele opleidingpagina's

De opleidingen van het Friesland College komen letterlijk tot leven op de nieuwe website! Met behulp van prachtige foto’s en ruimtelijk opbouw heb je meteen een indruk van de méér dan 120 mbo-opleidingen die het Friesland College biedt. Middels een op maat gemaakte zoekfunctionaliteit vinden aanstormende talenten makkelijk en snel de juiste opleiding met bijbehorende informatie als inhoud, toelating en niet onbelangrijk de kosten.

Om deze informatie actueel te houden, is er een koppeling gerealiseerd met het studenteninformatiesysteem Eduarte en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De opleidingsinformatie wordt eerst uit Eduarte opgehaald, vervolgens opgeslagen in de website en kan indien gewenst altijd verrijkt worden. Als er vanuit het SBB belangrijke informatie over de opleiding beschikbaar is, wordt deze informatie automatisch toegevoegd.

Door deze efficiënte koppeling kunnen studenten bewust en goed geïnformeerd aan een opleiding beginnen. Want ook het aanmelden is binnen een paar muisklikken gelukt. Door de ingebouwde formulierenmodule worden aanmeldingen direct opgenomen in het interne studentinformatiesysteem EduArte. Op deze manier is er vanuit het Friesland College geen handmatige actie meer nodig wat de kans op fouten verkleind.

Op maat gemaakte modules

Een nieuw schooljaar betekent een nieuwe agenda vol evenementen, voorlichtingsmomenten en open dagen. De website is daarom voorzien van een op maat gemaakte agendamodule die gemakkelijk centraal te beheren is door medewerkers van het Friesland College. Het is mogelijk gemaakt om op iedere pagina in de website desgewenst specifieke agenda- en nieuwsitems te tonen. Hierdoor krijgen bezoekers informatie te zien die volledig aansluit bij het betreffende onderwerp of de betreffende school. Als bezoekers het willen, kan het aankomende evenement ook nog worden opgenomen in de agenda van de desbetreffende aanmelder.

Wat Friesland College ervan vindt

'' We werken al sinds 2011 samen met Speak. De no-nonsense aanpak, het snelle schakelen en meedenken in de ontwikkeling van nieuwe concepten ervaren wij als erg prettig. Onder redelijke tijdsdruk heeft Speak nu wederom een prachtige website opgeleverd. Door de adequate en eigentijdse werkwijze en het regelmatige contact hebben we samen met Internetbureau Speak het prachtige resultaat behaald dat nu online staat. We kijken uit naar de verdere samenwerking de komende jaren! '' Mark Terpstra - Senior beleidsmedewerker Marketing & Communicatie.

Succesvolle website

Nieuwsgierig naar hoe wij voor jou een succesvolle website kunnen realiseren? Neem eens een kijkje in ons werk of neem direct contact met ons op!

Cases
 • Friesland College
  Wordpress website voor Mavasol
  Zalmkoerier.nl Magento 2 webshop
 • VCD
  Mijnparfum.nl - Magento 2 webshop
  Beweging 3.0
  Olea Hof
 • ROC Friese Poort
  Adwords & Google Shopping voor De Boer Dental
  Van Der Woude
  Nieuw websites Thomas Rap & Cargo Uitgeverijen
 • Filtersbestellen Magento webshop
  SmiLease
  Lely Consumables
  Smoeltjes
 • Almere College
  Persbureau Ameland
  Google Adwords Campagne voor Verkoopjetruck.nl
  Friesland College
 • Ambulancezorg Groningen
  Bibliotheek Kennemerwaard
  TsjechiëXperience - Magento 2 webshop
  PéPé Snackservice
 • Holland webwinkel Magento webshop
  Dam Beton sierbestrating Magento webshop
  Werktijd Uitzendburo
 • Noorderpoortcollege
  Beregeningsspecilast Magento webshop
  Revalidatie Friesland
  Benneboom.nl - Magento 2 webshop
 • De Friese Wouden
  Vernieuwde website GGZ
  Koeplaats
  Intersport de Leeuw
 • FC-Educatie
  Antonius Ziekenhuis
  Engie
  Wieke Wonen
 • Rederij Doeksen
  Wagenborg
  Biddle
 • NHL Hogeschool
  Stichting DBF
  De Friese Wouden
  SMST
 • Sportstad
  Centrum voor Specialistische Farmacie
  Novema TV
  Kramp
 • Bacardi Nederland
  Balanza
  GGZ Friesland
  NHL Hogeschool
 • Hajé
  Veilig Verkeer Nederland
  OSG Singelland
  De Beier
 • Stenden Hogeschool
  Limburgia
  Afûk
  GGZ Friesland
 • Online marketing voor SolidoMano
  Mijneigenvlag.nl
  Solar Systemen
  Wind Groep
 • Nij Smellinghe