NFC wat kunt u ermee?

Near Field Communication is een term die we dit jaar veel gaan horen. Veel mensen weten niet wat deze term betekent of hebben slechts een vaag idee. Sommige associëren NFC met mobiel betalen of het maken van een aankoop via een telefoon op het verkooppunt. Maar NFC, Near Field Communication, zoals het wordt genoemd, is meer dan dat. Het is een technologie die klaar is om elk aspect van uw mobiele leven te veranderen. Van het uitwisselen van bedrijfsgegevens, het inchecken via locatie gebaseerde applicaties zoals Foursquare tot het volledig vervangen van uw portemonnee.

Wat is NFC?
NFC is in het kort contactloze communicatie tussen twee apparaten die niet meer dan 10 cm van elkaar verwijderd zijn, het is een tweeweg-communicatie (dus verzenden en ontvangen) tussen bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een kassa in een winkel. Naast de chip (hardware) staat er op de telefoon ook software om de veiligheid bij betalingen te garanderen.

De communicatie hoeft niet specifiek plaats te vinden tussen twee mobiele apparaten. Het kan ook werken met een mobiel apparaat en een pinapparaat of zelfs iets eenvoudigs zoals een sticker, affiche of een kaart met een NFC-chip. In het geval van deze eenvoudige punten, zijn batterijen niet nodig om de NFC-chips op te laden. In plaats daarvan worden de chips geactiveerd door een ander apparaat, wat leidt tot een RF (radio frequentie) veld.

Wat kunt u met NCF?
Met NCF ziet uw portemonnee er over een tijdje heel anders uit, want de NFC chip zal betaalkaarten, bonuskaarten, ANWB-pasen, bibliotheekkaarten, ziekenfondskaarten en nog veel meer vervangen.

Het gaat bij deze vorm van communicatie niet alleen om betalen natuurlijk, bedrijven kunnen er ook hun slag mee slaan. Billboards en informatiedisplays kunnen, met behulp van de NFC-techniek, informatie direct met de gebruiker delen. Kortingcoupons, filmprogramma’s, beursplattegronden worden gelijk naar de telefoon van de gebruiker verzonden. Supermarkten kunnen hun schappen uitrusten met een chip, even uw telefoon ervoor houden en u ontvangt de prijs en informatie over het product, eventueel met film en fotomateriaal.

Beschikt uw telefoon over NFC?
Als u niet zeker weet of uw telefoon over NFC beschikt (of als u er over nadenkt om eentje aan te schaffen) dan zijn er 2 lijsten met apparaten die NFC ondersteunen. Kijk op NFC World of NFC-Phones voor meer informatie.

Waar kunt u terecht met NFC?
Omdat NFC nog steeds een opkomende technologie is, zijn de mogelijkheden sterk afhankelijk van uw woonplaats en welke diensten daar beschikbaar zijn. In sommige landen, vooral in delen van Azië en Europa, is NFC al helemaal ingeburgerd.

In Nederland is de NFC techniek getest door onder andere Diergaarde Blijdorp en de Rabobank als ticketsysteem. Klanten van Rabo Mobiel die via het internet een toegangsbewijs van Diergaarde Blijdorp hebben aangeschaft, kunnen door middel van NFC nu gewoon doorlopen bij de entree. Ook in veel parkeergarages is het al mogelijk om via NFC te betalen voor een parkeerkaartje.

Conclusie
Near Field Communication heeft de toekomst. NFC maakt communicatie sneller, leuker, persoonlijker, efficiënter en veiliger voor iedereen. Deze technologie gaat er nog meer voor zorgen dat ons mobieltje onmisbaar wordt.

Bron: Wikipedia
Bron: Readwriteweb
Bron: Androidworld

Cases
 • Werktijd Uitzendburo
  Nij Smellinghe
  De Beier
  Adwords & Google Shopping voor De Boer Dental
 • SmiLease
  Wind Groep
  Beweging 3.0
  Stichting DBF
 • Limburgia
  Zalmkoerier.nl Magento 2 webshop
  Vernieuwde website GGZ
  Afûk
 • Veilig Verkeer Nederland
  Nieuw websites Thomas Rap & Cargo Uitgeverijen
  TsjechiëXperience - Magento 2 webshop
  Ambulancezorg Groningen
 • Mijnparfum.nl - Magento 2 webshop
  Centrum voor Specialistische Farmacie
  Antonius Ziekenhuis
  Kramp
 • Holland webwinkel Magento webshop
  NHL Hogeschool
  Bacardi Nederland
  Friesland College
 • Online marketing voor SolidoMano
  Van Der Woude
  SMST
  Hajé
 • Beregeningsspecilast Magento webshop
  GGZ Friesland
  Smoeltjes
 • Stenden Hogeschool
  Wagenborg
  De Friese Wouden
  Engie
 • Wieke Wonen
  Filtersbestellen Magento webshop
  Koeplaats
  Solar Systemen
 • Balanza
  Intersport de Leeuw
  Lely Consumables
 • Novema TV
  Friesland College
  Benneboom.nl - Magento 2 webshop
  De Friese Wouden
 • Succesvol extranet voor GGZ Friesland
  Sportstad
  Rederij Doeksen
  PéPé Snackservice
 • NHL Hogeschool
  Wordpress website voor Mavasol
  Persbureau Ameland
  VCD
 • OSG Singelland
  Google Adwords Campagne voor Verkoopjetruck.nl
  Mijneigenvlag.nl
 • Revalidatie Friesland
  Bibliotheek Kennemerwaard
  ROC Friese Poort
  Biddle
 • GGZ Friesland
  Dam Beton sierbestrating Magento webshop
  Almere College
 • Noorderpoortcollege
  FC-Educatie
  Olea Hof