Nieuw in Google AdWords: extra ruimte in de tekstadvertenties!

Google Ads (voorheen AdWords) heeft sinds kort aan de tekstadvertenties een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Vanaf nu geeft Google namelijk de mogelijkheid om nóg uitgebreidere advertenties te tonen aan je bezoekers door middel van een extra kop en een extra beschrijvingsregel. Hierdoor krijg je als adverteerder bijna 50% meer ruimte om je boodschap over te brengen! Je kunt je toch bijna niet meer voorstellen dat we het eerst met één kop en een beschrijving van 70 tekens moesten doen?

Beste combinatie

De uitbreiding zorgt ervoor dat je bij het maken van advertenties maximaal 15 koppen en 4 beschrijvingsregels kunt invullen. Vervolgens zoekt Google de beste combinatie voor je uit die bestaat uit 3 koppen en 2 beschrijvingsregels. Voor de beschrijvingsregels is de hoeveel tekens ook verlengd van maximaal 80 naar 90 tekens, yes! Meer tekens en meer ruimte betekent minder puzzelen om de gewenste tekst in de advertenties te laten zien. Wel vermeld Google Ads dat kop 3 en beschrijvingsregel 2 mogelijk niet altijd worden weergegeven. Dit is afhankelijk van of Google Ads voorspelt dat dit de resultaten kan verbeteren of juist niet. Bij Speak zijn we in ieder geval al druk bezig met testen!

Mogelijke voordelen

Het uitbreiden van je Google Ads advertenties zorgt natuurlijk voor heel wat voordelen. Je kunt als adverteerder nu nóg meer vertellen over je producten en/of services en daarbij nog meer USP's benoemen. Puzzelen om alle informatie binnen het toegestane aantal tekens te houden is dus verleden tijd. En laat dat nu één van de grootste frustraties zijn als adverteerder.

Daarnaast zorgt de meer ruimte in je advertentie er ook voor dat je deze beter kunt laten aansluiten op je bestemmingspagina's. Ook geven een extra kop en beschrijvingsregel meer ruimte om de kwaliteitsscore te verbeteren. En een verbeterde kwaliteitsscore leidt automatisch tot een hogere advertentiepositie. Het laatste voordeel, maar zeker niet de minste, is dat de concurrentie lager wordt geplaatst vanwege de extra ruimte die de advertenties innemen. Dat klinkt als muziek in de oren toch? Hieronder vind je een overzicht van de verandering en de opmerkende verschillen!

Onderdeel
Vorige tekstadvertentie
Nieuwe tekstadvertentie
Getoonde koppen
2
tot 3
Getoonde beschrijving
1
tot 2
Lengte beschrijving
80 karakters
90 karakters
Totale maximale lengte
170 karakters
300 karakters


Wat voor effect de uitbreiding van Google uiteindelijk heeft? Zullen bezoekers eerder op advertenties klikken? Het is nog te vroeg om hierover iets te zeggen! Tests van Google zelf concluderen dat je 15% meer klikken kan verwachten dan bij de oudere variant. Wij zullen in ieder geval aankomende tijd blijven testen en zijn benieuwd naar de resultaten!

Aan de slag!

Wil je dit gaan testen en het effect meten maar heb je niet genoeg kennis/ervaring om jouw campagne te optimaliseren? Laat jouw AdWords campagne dan uitbesteden aan Speak. Ons team van gecertificeerde professionals staat voor je klaar om een op maat gemaakte campagne te creëren, beheren en optimaliseren!

 

Cases
 • Mijnparfum.nl - Magento 2 webshop
  Intersport de Leeuw
  Van Der Woude
 • NHL Hogeschool
  Werktijd Uitzendburo
  Friesland College
  Bibliotheek Kennemerwaard
 • Wordpress website voor Mavasol
  Wagenborg
  Rederij Doeksen
  Limburgia
 • Mijneigenvlag.nl
  OSG Singelland
  Veilig Verkeer Nederland
  De Friese Wouden
 • Nij Smellinghe
  Koeplaats
  Wind Groep
  Holland webwinkel Magento webshop
 • Adwords & Google Shopping voor De Boer Dental
  TsjechiëXperience - Magento 2 webshop
  De Beier
  Filtersbestellen Magento webshop
 • Balanza
  Novema TV
  GGZ Friesland
  Stenden Hogeschool
 • NHL Hogeschool
  Lely Consumables
  Bacardi Nederland
  Revalidatie Friesland
 • FC-Educatie
  Online marketing voor SolidoMano
  Zalmkoerier.nl Magento 2 webshop
  Centrum voor Specialistische Farmacie
 • SMST
  ROC Friese Poort
  Benneboom.nl - Magento 2 webshop
  Google Adwords Campagne voor Verkoopjetruck.nl
 • Smoeltjes
  Dam Beton sierbestrating Magento webshop
  Solar Systemen
  PéPé Snackservice
 • SmiLease
  Persbureau Ameland
  Stichting DBF
 • Beregeningsspecilast Magento webshop
  Olea Hof
  Engie
 • Vernieuwde website GGZ
  Kramp
  VCD
  Nieuw websites Thomas Rap & Cargo Uitgeverijen
 • GGZ Friesland
  Biddle
  Ambulancezorg Groningen
 • De Friese Wouden
  Antonius Ziekenhuis
  Hajé
  Beweging 3.0
 • Sportstad
  Afûk
  Wieke Wonen
  Noorderpoortcollege
 • Friesland College
  Almere College