Nieuw in Google AdWords: extra ruimte in de tekstadvertenties!

Google Ads (voorheen AdWords) heeft sinds kort aan de tekstadvertenties een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Vanaf nu geeft Google namelijk de mogelijkheid om nóg uitgebreidere advertenties te tonen aan je bezoekers door middel van een extra kop en een extra beschrijvingsregel. Hierdoor krijg je als adverteerder bijna 50% meer ruimte om je boodschap over te brengen! Je kunt je toch bijna niet meer voorstellen dat we het eerst met één kop en een beschrijving van 70 tekens moesten doen?

Beste combinatie

De uitbreiding zorgt ervoor dat je bij het maken van advertenties maximaal 15 koppen en 4 beschrijvingsregels kunt invullen. Vervolgens zoekt Google de beste combinatie voor je uit die bestaat uit 3 koppen en 2 beschrijvingsregels. Voor de beschrijvingsregels is de hoeveel tekens ook verlengd van maximaal 80 naar 90 tekens, yes! Meer tekens en meer ruimte betekent minder puzzelen om de gewenste tekst in de advertenties te laten zien. Wel vermeld Google Ads dat kop 3 en beschrijvingsregel 2 mogelijk niet altijd worden weergegeven. Dit is afhankelijk van of Google Ads voorspelt dat dit de resultaten kan verbeteren of juist niet. Bij Speak zijn we in ieder geval al druk bezig met testen!

Mogelijke voordelen

Het uitbreiden van je Google Ads advertenties zorgt natuurlijk voor heel wat voordelen. Je kunt als adverteerder nu nóg meer vertellen over je producten en/of services en daarbij nog meer USP's benoemen. Puzzelen om alle informatie binnen het toegestane aantal tekens te houden is dus verleden tijd. En laat dat nu één van de grootste frustraties zijn als adverteerder.

Daarnaast zorgt de meer ruimte in je advertentie er ook voor dat je deze beter kunt laten aansluiten op je bestemmingspagina's. Ook geven een extra kop en beschrijvingsregel meer ruimte om de kwaliteitsscore te verbeteren. En een verbeterde kwaliteitsscore leidt automatisch tot een hogere advertentiepositie. Het laatste voordeel, maar zeker niet de minste, is dat de concurrentie lager wordt geplaatst vanwege de extra ruimte die de advertenties innemen. Dat klinkt als muziek in de oren toch? Hieronder vind je een overzicht van de verandering en de opmerkende verschillen!

Onderdeel
Vorige tekstadvertentie
Nieuwe tekstadvertentie
Getoonde koppen
2
tot 3
Getoonde beschrijving
1
tot 2
Lengte beschrijving
80 karakters
90 karakters
Totale maximale lengte
170 karakters
300 karakters


Wat voor effect de uitbreiding van Google uiteindelijk heeft? Zullen bezoekers eerder op advertenties klikken? Het is nog te vroeg om hierover iets te zeggen! Tests van Google zelf concluderen dat je 15% meer klikken kan verwachten dan bij de oudere variant. Wij zullen in ieder geval aankomende tijd blijven testen en zijn benieuwd naar de resultaten!

Aan de slag!

Wil je dit gaan testen en het effect meten maar heb je niet genoeg kennis/ervaring om jouw campagne te optimaliseren? Laat jouw AdWords campagne dan uitbesteden aan Speak. Ons team van gecertificeerde professionals staat voor je klaar om een op maat gemaakte campagne te creëren, beheren en optimaliseren!

 

Cases
 • Revalidatie Friesland
  Kramp
  Wagenborg
  Wieke Wonen
 • Nij Smellinghe
  Bibliotheek Kennemerwaard
  Intersport de Leeuw
 • Holland webwinkel Magento webshop
  Online marketing voor SolidoMano
  Mijnparfum.nl - Magento 2 webshop
 • Balanza
  Solar Systemen
  Persbureau Ameland
 • Bacardi Nederland
  Nieuw websites Thomas Rap & Cargo Uitgeverijen
  Sportstad
 • Rederij Doeksen
  Google Adwords Campagne voor Verkoopjetruck.nl
  PéPé Snackservice
  ROC Friese Poort
 • SMST
  Friesland College
  Vernieuwde website GGZ
  Werktijd Uitzendburo
 • Almere College
  Koeplaats
  Centrum voor Specialistische Farmacie
  GGZ Friesland
 • Succesvol extranet voor GGZ Friesland
  SmiLease
  Wordpress website voor Mavasol
  De Beier
 • De Friese Wouden
  Limburgia
  VCD
  GGZ Friesland
 • FC-Educatie
  Afûk
  Dam Beton sierbestrating Magento webshop
  Olea Hof
 • Antonius Ziekenhuis
  Adwords & Google Shopping voor De Boer Dental
  NHL Hogeschool
  Veilig Verkeer Nederland
 • OSG Singelland
  De Friese Wouden
  Stenden Hogeschool
  Wind Groep
 • NHL Hogeschool
  Beweging 3.0
  Benneboom.nl - Magento 2 webshop
  Van Der Woude
 • Smoeltjes
  Novema TV
  Biddle
  Friesland College
 • Engie
  Hajé
  Beregeningsspecilast Magento webshop
  TsjechiëXperience - Magento 2 webshop
 • Mijneigenvlag.nl
  Zalmkoerier.nl Magento 2 webshop
  Noorderpoortcollege
  Lely Consumables
 • Ambulancezorg Groningen
  Filtersbestellen Magento webshop
  Stichting DBF