Shutterstock 1083512990
Shutterstock 725736175

Webwinkel Amazon komt naar Nederland

17 januari 2020

Geruchten komen uit: webwinkelgigant Amazone nu ook in Nederland! Een enorme verandering voor het retaillandschap in Nederland. Wat betekent dit voor jouw webshop?

Shutterstock 725736175

Een lange tijd zat de Nederlandse retail in spanning maar afgelopen woensdag was daar het verlossende woord: Amazone zet een nieuwe stap in ons kikkerlandje. Op dit moment kun je alleen nog maar e-boeken bestellen maar daar komen dit jaar miljoenen fysieke producten bij. Voor ondernemers, zowel Nederlandse als buitenlandse, zijn meer dan twintig categorieën opgesteld waaronder babyproducten, cosmetica, elektronica, doe-het-zelf en gereedschap, tuin en buitenleven, kleding en levensmiddelen. Net als bij andere online marktplaatsen moet je een deel van de marge commissie afstaan aan Amazon. Deze commissie kan variëren tussen de 8% en 15%. 

De komst van Amazone naar Nederland

De omzetcijfers van Amazon in 2018 liegen er niet om. Waar een Zalando 1,7 miljard, Coolblue 1,4 miljard en Wehkamp 0,7 miljard noteert, tekent Amazon voor 197 miljard euro per jaar. De e-commerce gigant is de op drie na populairste website van het land, na Google, YouTube en Facebook. In Amerika is het bedrijf zelfs zo dominant dat, van iedere dollar die wordt uitgegeven in de e-commerce sector, er 43 cent naar Amazon gaat. Hoe dan ook, de entree van Amazon zet de Nederlandse retailsector op z'n kop. Wat betekent de komst van Amazon in Nederland voor jou als webshop eigenaar?

Van de lokale markt naar wereldwijd

Eén ding is zeker: het marktaandeel van Amazon in Nederland zal de komende jaren flink gaan groeien. En als webshopeigenaar kun je hier niet om heen. Gelukkig zijn er al veel webshops je op een succesvolle manier voorgegaan. Amazon geeft aan dat 58% van verkochte producten afkomstig zijn van partners, de rest komt uit eigen magazijnen. Het platform biedt dus enorme kansen om internationaal te groeien en miljoenen klanten te bereiken.

De voordelen van verkopen via Amazon

Om te verkopen via Amazon.nl zijn er twee manieren: ‘Basic’ en ‘Professioneel’. Het pakket ‘basic’ is gericht op de verkopers die minder dan 40 artikelen per maand verkopen. Hier zijn geen abonnementskosten aan verbonden. Het pakket ‘professioneel’ is gericht op verkopers die meer dan 40 artikelen per maand verkopen. De maandelijkse abonnementskosten zijn dan €39,- (excl. btw) per maand. Ook staat Amazone sterk vanwege de advertentiediensten: het is een waar advertentieplatform maar dan direct mét sales. Binnen no time kun je op pagina 1 komen. In een notendop de voordelen van verkopen via Amazon:

  • Een bereik van miljoenen potentiële klanten
  • Geen poespas: verkopen via Amazon is eenvoudig
  • Het is een veilige en betrouwbare marketplace
  • Je zit nergens aan vast want annuleren kan op elk moment
  • Ook kleine verkopers zijn welkom, zelfs als je maar 1 product verkoopt

Amazon verkoper worden? Wij adviseren je graag!

Heb je er altijd al van gedroomd om je afzetmarkt te vergroten en te verkopen in het buitenland? Wil jij graag Amazon verkoper worden en miljoenen klanten bereiken? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jou als Amazon verkoper. We bespreken welke producten je wilt verkopen, welk verkoopplan het best bij je past en vertalen dit samen met jou naar een uitgekiende strategie. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan via onderstaand formulier: