AdWords campagnes voor IJzershop.nl

  • ijzershop

IJzershop is een online webshop voor metaal en is onderdeel van handelsonderneming VIHO. Naast diverse webshops is IJzershop.nl met de constructiewerkplaats de core business van het bedrijf. De webwinkel is al actief sinds 2003 waarbij er sinds 2009 uitgebreid is met een fysieke afdeling in de constructiewerkplaats in Leeuwarden.

AdWords & Shopping campagnes

Al enkele jaren zet IJzershop.nl Google AdWords in om meer bezoekers te trekken naar de webshop. De campagnes zorgden inderdaad voor een toename in bezoekers, bestellingen en omzet. Toch bleef het gevoel dat er meer uit te halen viel. Er werd gezocht naar een betrouwbare partij in de buurt met kennis van zaken. Na een analyse van de huidige campagnes door ons is een plan van aanpak opgesteld met concrete doelstellingen.

Resultaat: meer omzet, lagere kosten

Speak besloot de AdWords en Shopping campagnes geheel opnieuw in te richten. Het advertentiebudget wordt nu hoofdzakelijk besteed aan klikken van potentiële kopers met een hoog slagingspercentage. Advertenties worden afgestemd op de zoekopdracht en leveren een hoge respons. Het resultaat? De advertentiekosten daalden terwijl het aantal bestellingen en de omzet juist steeg. De kosten per conversie daalden met maar liefst 50%!

  • adwords shopping advertentie campagne specialist

Uitbreiding online zichtbaarheid

De komende tijd worden de campagnes verder geoptimaliseerd voor nog betere resultaten. Daarnaast wordt remarketing ingezet en zullen branding campagnes gestart worden om de naamsbekendheid te verhogen bij potentiële klanten in eerdere stadia van het koopproces. Wij zijn inmiddels ook aan de slag gezet voor de promotie van een andere webshop! 

Robin van der Veen, beheerder IJzershop.nl: "De resultaten zijn positief en we hebben goede verwachtingen in nog betere resultaten. We zijn tevreden over de samenwerking met Speak, ze zijn toegankelijk, behulpzaam en reageren snel".

 

Maak een afspraak Bel mij terug of bel direct: 0513 - 201120