*Update: Google Chrome en een SSL Certificaat

Vanaf NU  laat Google middels haar eigen browser, Chrome,websitebezoekers duidelijker zien of een website wel beveiligd is middels een SSL certificaat. Het uitgangspunt van Google hierbij is dat alle websites middels een HTTPS:// beveiligd moeten zijn. Of het nu gaat om een website met alleen een contactformulier of om een webshop waarbij alle contactgegevens afgegeven moeten worden.

Wettelijk verplichting middels SSL 

In een eerder artikel (lees hier) hebben we geschreven dat een SSL certficaat steeds belangrijker gaat worden voor websites en webshops. Naast wettelijke verplichting is het ook belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie (SEO). 

HTTPS in Google Chrome

In Google Chrome versie 56, die gepland is voor januari 2017 voor deze dagen wordt de tekst 'Niet veilig' aan toegevoegd. De melding wordt toegevoegd in de adresbalk bij websites die persoonlijke gegevens verzamelen of overige privacy gevoelige informatie.

Conclusie

  • Safety (& Privacy) first 
  • Zoekmachines hechten meer waarde aan een HTTPS verbinding dan een HTTP verbinding
  • Jaag bezoekers niet weg en voorkom onzekerheid bij websitebezoekers 
  • Wees voorzichtig bij installatie van een SSL certificaat, vraag altijd om professionele hulp

Nog geen SSL? Onderneem actie!

Het is een kwestie van tijd voordat jouw website als 'Niet veilig' wordt gemarkeerd in Google Chrome. Stap snel over! Neem hiervoor contact  met ons op en vraag naar de mogelijkheden.