Shutterstock 1083512990
Shutterstock 1083512990

Nederlands ‘filiaal’ Amazon is open: miljoen producten te koop!

10 maart 2020

Het moment is daar: de Amerikaanse webwinkelreus Amazon heeft vanochtend zijn vernieuwde webshop in Nederland geopend! Via www.amazon.nl kunnen consumenten nu honderd miljoen producten op het gebied van beauty, computers, kleding, muziek en wonen bestellen. 

Shutterstock 725736175

Eerder dit jaar kondigde de Amerikaanse webwinkelreus Amazon al aan dat het via de Nederlandse site miljoenen fysieke producten zou gaan aanbieden. ''Met Amazon.nl geven we waar onze Nederlandse klanten ons om vroegen: de mogelijkheid om in een Nederlandstalige Amazonwinkel te kopen, met toegang tot een lokaal en internationaal productaanbod, gekoppeld aan snelle bezorging'' aldus Alex Ootes namens Amazon. Tot nu toe kon je op Amazon.nl alleen e-books bestellen maar dat is uitgebreid naar ruim honderd miljoen producten van Nederlandse merken als Philips, Rituals, Friesland Campina, Hunkemöller en Scotch & Soda en internationale merken als Samsung, Bose, Mattel, Hasbro, Lego en Bosch. 

De voordelen van verkopen via Amazon Nederland

Om te verkopen via www.amazon.nl zijn er twee manieren: ‘Basic’ en ‘Professioneel’. Het pakket ‘basic’ is gericht op de verkopers die minder dan 40 artikelen per maand verkopen. Hier zijn geen abonnementskosten aan verbonden. Het pakket ‘professioneel’ is gericht op verkopers die meer dan 40 artikelen per maand verkopen. De maandelijkse abonnementskosten zijn dan €39,- (excl. btw) per maand. Ook staat Amazon sterk vanwege de advertentiediensten: het is een waar advertentieplatform maar dan direct mét sales. Binnen no time kun je op pagina 1 komen. In een notendop de voordelen van verkopen via Amazon Nederland:

  • Een bereik van miljoenen potentiële klanten
  • Geen poespas: verkopen via Amazon is eenvoudig
  • Het is een veilige en betrouwbare marketplace
  • Je zit nergens aan vast want annuleren kan op elk moment
  • Ook kleine verkopers zijn welkom, zelfs als je maar 1 product verkoopt

Amazon verkoper worden? Wij adviseren je graag!

,,We werken nu samen met een paar duizend Nederlandse ondernemers, maar willen dit snel uitbreiden om het vertrouwen van de Nederlandse consument te winnen’’, aldus Roeland Donker, countrymanager van Amazon.nl. Wil jij ook graag Amazon verkoper worden en miljoenen klanten bereiken? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. We bespreken welke producten je wilt verkopen, welk verkoopplan het best bij je past en vertalen dit samen naar een uitgekiende strategie. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan: