De voordelen van het CMS Umbraco

Als wij je één CMS-systeem moeten aanraden, is het zonder enige twijfel Umbraco. Dat is niet alleen omdat wij onze websites ermee maken. Dit komt omdat het CMS eindeloze mogelijkheden biedt, makkelijk te koppelen is en gebruiksvriendelijk is in beheer. Een prettig CMS zowel voor gebruikers als voor onze developers. Benieuwd waarom? Wij vertellen je graag meer!

1. Veiligheid boven alles

De belangrijkste reden om voor Umbraco te kiezen is de veiligheid. De achterliggende webtechniek waarop het CMS-systeem is gebouwd, is het .NET framework van Microsoft. Dit is een snelle en veilige webtechniek die wordt onderhouden door een grote internationale onderneming die ook zorgt voor updates bij mogelijke veiligheidsrisico's. Hierdoor heb je de zekerheid dat de techniek altijd up-to-date is. Mocht er toch ergens een onveiligheid ondekt worden, is Umbraco zeer snel met het uitbrengen van veiligheidsmpatches.

2. Uiterst gebruiksvriendelijk

Niet geheel onbelangrijk voordeel: Umbraco is een uiterst gebruiksvriendelijk CMS-systeem. Na onze gebruikerstraining kun je als gebruiker direct aan de slag om nieuwe pagina's aan te maken, teksten aan te passen, afbeeldingen toe te voegen, de navigatiestructuur te veranderen en zoekmachineoptimalisatie toe te passen. De back-office van Umbraco is zo ingericht dat de hoofdpagina's en de onderliggende pagina's overzichtelijk worden weergegeven in een boomstructuur die naar wens is aan te passen. Alles in de back-office is zo bedacht en ingericht dat het beheren van je website een feestje wordt!

3. Makkelijk integreren en koppelen

Umbraco is een CMS-systeem dat eenvoudig te koppelen en te integreren is met andere systemen. Door de open en flexibele architectuur kunnen we het CMS zonder problemen koppelen aan bijvoorbeeld boekhoudpakketten zoals Exact, CRM-software Microsoft Dynamics of Salesforce, ERP-pakketten, samenwerkingsplatform SharePoint of jouw e-mailsoftware. Er is geen koppeling die we niet kunnen maken.

4. Snelheid en optimalisatie voor zoekmachines

Mede door de snelheid van het .NET framework, de vele malen minder resources en geen extra plugins werkt het CMS supersnel. Daarnaast beschikt Umbraco over een ingebouwd SEO-tabblad voor de mogelijke vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Met behulp van dit SEO-tabblad kun je alle pagina's optimaliseren en instellen om zo goed mogelijk gevonden te worden op een bepaald zoekwoord. Omdat de onderliggende code van Umbraco geoptimaliseerd is voor zoekmachines worden webapplicaties volledig responsive gestyled voor mobiele telefoons, tablets en andere apparaten met verschillende schermformaten. En Google houdt van responsive designs.

5. Focus op open source

Een ander voordeel van het CMS wat we graag willen benoemen, is het open source karakter van Umbraco. Hierdoor hebben onze developers de vrijheid om jou webapplicatie zo in te richten dat het perfect aansluit op je wensen en behoeften. Je bent niet afhankelijk van een gekozen template maar je kan de website inrichten met functionaliteiten zoals formulieren, het presenteren van nieuwsberichten of koppelingen met social media kanalen. Door het open-source karakter realiseren we websites, webshops, intranet, extranet of online portals zoals webportaal schuldhulpverlening. Umbraco is dus uitermate geschikt voor (grotere) MKB organisaties.

6. Umbraco vs WordPress

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij ook met het CMS WordPress werken. Ons antwoord "wij werken enkel met Umbraco" heeft vaak wat extra toelichting nodig. Want hoewel je eerste indruk misschien anders doet vermoeden, zijn Umbraco en WordPress toch wel heel verschillend. Nieuwsgierig naar de verschillen? Lees dan ons blogartikel over over het fundamentele verschil tussen Umbraco en WordPress!

Eindeloze mogelijkheden

Dit klinkt als een goed CMS-systeem toch? Dit is slechts een korte introductie van Umbraco en de voordelen die het biedt. De lijst wordt alleen maar langer: dagelijks werken meer dan vijftig mensen aan de doorontwikkeling van het CMS, de documentatie en de trainingen. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Umbraco voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op! We laten je graag zien waarom wij helemaal weg zijn van Umbraco.