Shutterstock 1083512990
Shutterstock 725736175

Verkopen op Amazon Nederland

16 januari 2020

Webwinkelgigant Amazon is inmiddels live met een volwaardige platform voor de Nederlandse markt. Een enorme verandering voor de retail sector. Wat betekent dit voor jouw webshop en hoe kun je hiervan profiteren?

Shutterstock 725736175

Van de lokale markt naar wereldwijd

Eén ding is zeker: het marktaandeel van Amazon in Nederland zal de komende jaren flink gaan groeien. En als webshopeigenaar kun je hier niet om heen. Gelukkig zijn er al veel webshops je op een succesvolle manier voorgegaan. Amazon geeft aan dat meer dan de helft van alle verkochte producten afkomstig zijn van partners. Het platform biedt dus enorme kansen om internationaal te groeien en miljoenen klanten te bereiken.


Hoe werkt verkopen op Amazon.nl?

Je kunt hier kiezen uit 2 verkoopaccounts: ‘Individual’ of ‘Professional’. Het eerstgenoemde pakket is gericht op kleine verkopers die minder dan 40 artikelen per maand verkopen. Hier zijn geen abonnementskosten aan verbonden, maar betaal je € 0,99 bij elke verkoop. Het pakket ‘professional’ is gericht op verkopers die meer bestellingen (willen) genereren en toegang/gebruik wil maken van de Amazon API. De maandelijkse abonnementskosten zijn dan €39,- (excl. btw) per maand. Bij beide verkoopaccounts betaal je daarnaast een commissie aan Amazon. Deze verschilt per productcategorie maar is gemiddeld 12 of 15%.

Je kunt kiezen of je alleen de Nederlandse markt wilt bedienen, of ook de buitenlandse. Je kunt ook je productaanbod aanbiedingen op Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it en Amazon.co.uk. Meteen starten? Meld je aan als Amazon seller op het Amazon Seller Central


Jouw producten aanmaken/koppelen

Nadat je account is goedgekeurd, kun je jouw productaanbod op Amazon aanmaken. Dit kan op meerdere manieren:

  1. Handmatig producten aanmaken
    Je maakt binnen het Amazon Seller Central producten aan. Dit werkt relatief simpel, maar is tijdrovend.

  2. Automatisch d.m.v. een koppeling
    Met een koppeling of feed tool/software kun je het proces versnellen. Bijvoorbeeld door middel van het platform Channable. Door jouw productaanbod binnen te laten stromen in Channable, kun je dit vervolgens exporteren naar andere kanalen zoals Amazon, Bol.com en vele anderen. 

Amazon tips

  • Verhoog je productprijzen om de commissie en verzendkosten te compenseren, zodat je geen/minder marge inlevert. Zo kun je met geavanceerde regels binnen Channable, automatisch prijsberekeningen laten uitvoeren.
  • Met een orderterugkoppeling via Channable stromen de Amazon bestellingen binnen in je eigen CMS/E-commerce platform, zodat je op één plek jouw bestellingen kunt afhandelen. 

Amazon verkoper worden? Wij adviseren je graag!

Start vandaag nog als Amazon verkoper en neem direct contact met ons op! We adviseren je graag over de beste strategie.