Speaking News 1920X400px
Nieuws

Vraag@Speak: kan ik zien welke bedrijven mijn website bezoeken?

13 september 2013

Via VRAAG @SPEAK geven we antwoord op vragen die ú bezighouden. De vraag van deze keer hebben we van meerdere klanten van Speak en DE HEEREN ontvangen. Meten is immers weten: het is interessant om te weten of uw commerciële inspanningen invloed hebben gehad op het aantal bedrijfsbezoeken aan uw website. Een aantal klanten stelde ons deze vraag omdat zij waren benaderd door een bedrijf dat deze mogelijkheid betaald aanbood. Gelukkig namen deze klanten tijdig contact met ons op, want dit kunt u gewoon zelf en vooral: gratis regelen! Hoe? Dat leggen we u hieronder uit.

ANTWOORD @SPEAK:

Ja, via Google Analytics kunt u eenvoudig en gratis zelf zien welke bedrijven uw website hebben bezocht en welke pagina’s zij hebben bekeken.

Speak legt u in woord én beeld stapsgewijs uit hoe u dit zelf kunt instellen in Google Analytics. Dit is overigens alleen mogelijk indien uw website reeds gekoppeld is aan Google Analytics. Een service die wij onze klanten tegenwoordig in de meeste gevallen standaard aanbieden.

  1. Ga naar www.google.com/analytics, klik op ‘aanmelden’ en meld u aan met uw Google Account.
  2. Klik op de volgende link of kopieer en plak deze in de adresbalk van uw browser: https://www.google.com/analytics/web/template?uid=EBSVvr1aQyycmu0Nv4vm0A
  3. Klik op ‘Kies een dataweergave’ en klik het Analytics profiel aan waarin u deze informatie wilt bekijken. Klik vervolgens op ‘Maken’.
  4. U ziet nu automatisch de rapportage verschijnen*. In de kolom ‘Serviceprovider’ vindt u de lijst met bedrijfsnetwerken met daarbij het aantal bezoeken, de gemiddelde bezoekduur en het aantal pagina’s. Klik op een bedrijf om te zien welke pagina’s deze heeft bezocht.

* U kunt deze rapportage later terugvinden via “Aanpassing” in de oranje balk van Google Analytics. De titel van het aangepaste rapport is “Bedrijfsbezoeken”.

Automatisch per e-mail ontvangen?

Het is mogelijk deze rapportage op vaste basis te ontvangen. Hiervoor gaat u verder met de volgende stappen:

  1. Klik vanaf het rapport rechtsonder op ‘Rijen weergeven’ en kies het aantal gewenste rijen (bijvoorbeeld 100).
  2. Klik bovenin op de knop ‘Email’.
  3. Vul één of meerdere e-mailadressen in waarnaar het rapport verstuurd moet worden (scheid meerdere e-mailadressen met een komma).
  4. Verander desgewenst het onderwerp, kies een bestandsformaat (bijvoorbeeld PDF) en frequentie.
  5. De begeleidende tekst van de e-mail kunt u opgeven in het witte tekstvak.
  6. Klik op ‘Verzenden’ om de automatische e-mailrapportage in te stellen.

Geregeld, alstublieft!

Heeft u ook een vraag aan Speak? Stel ‘m ons via vraag@speak.nl