WhatsApp Business, zou jij het gebruiken?

WhatsApp is een nieuwe weg ingeslagen en biedt tegenwoordig WhatsApp Business aan voor de zakelijke doelgroep. WhatsApp test WhatsApp Business al meer dan een half jaar met bedrijven waaronder KLM! Klanten van KLM kunnen via WhatsApp Business vluchtwijzigingen, incheckmeldingen, instapkaarten of boekingsbevestigingen ontvangen. De aankondiging biedt weer nieuwe kansen en mogelijkheden op het gebied van marketing! WhatsApp Business, durf jij het aan?

Whatsapp Business

WhatsApp Business is ontworpen om op een efficiënte manier te communiceren met klanten én om bedrijven te laten groeien. Op basis van de huidige WhatsApp Messenger is het gebouwd en bevat daarom dezelfde functies. Functies zoals: multimedia verzenden, groepschatten, offline berichten, gratis internationale berichten versturen, etc. Naast de bekende functies komt WhatsApp Business ook met een paar interessante extra's!

Automatische 'out of office' berichten

De berichten ''ik ben vandaag niet aanwezig'' of ''ik ben op vakantie'' komen je vast wel bekend voor. Ook WhatsApp Business geeft de mogelijkheid om een automatisch bericht te versturen bij afwezigheid. Als gebruiker kun je vaste momenten van afwezigheid instellen, zoals 's nachts, maar ook een tijdelijk afwezigheid. Klanten die je op dat moment willen bereiken, krijgen een bericht dat je zelf vooraf hebt ingesteld. 

Bedrijfsprofiel

Als zakelijke gebruiker kun je een bedrijfsprofiel aanmaken. Met dit bedrijfsprofiel kan je klanten helpen om belangrijke informatie te vinden zoals de branche, een omschrijving, de locatie, de website of een e-mailadres. De ingevoerde gegevens worden handmatig goedgekeurd om te voorkomen dat mensen zich als een ander bedrijf voordoen. 

Statistieken

In WhatsApp Business krijg je ook inzage in enkele statistieken over hoe de app gebruikt wordt. Onder andere hoeveel berichten er zijn verzonden, bezorgd en gelezen. Deze statistieken worden, naar verwachting, uitgebreid met informatie over de reactiesnelheid en het reactiepercentage.

Extra update

Maak je geen zorgen als je een ander zakelijk nummer hebt dan je persoonlijke nummer! WhatsApp en WhatsApp Business kunnen beide op dezelfde telefoon geïnstalleerd worden en met verschillende nummers geregistreerd worden. Dan is het natuurlijk ook nog belangrijk om te kijken naar de kosten. Voor kleinere bedrijven is het gebruiken van WhatsApp Business waarschijnlijk gratis. Grote bedrijven zullen daarentegen geld moeten betalen. Op deze manier wil WhatsApp toch geld gaan verdienen zonder gebruikers lastig te vallen met advertenties! In eerste instantie kunnen bedrijven in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten de gratis Android-app gebruiken. De wereldwijde release volgt binnen enkele weken en een iOS versie is ook op komst.