Meer efficiëntie groothandels en retailers via scan- en bestel app

Binnen de e-commerce worden dagelijks duizenden verschillende producten verkocht. Een scan en bestel app kan de efficiëntie van werkprocessen van groothandels en retailers enorm verhogen en daarbij ook het gebruiksgemak en bestelproces voor de afnemers verbeteren.

Minder voorraadverschillen

Een scan- en bestel app gebruiken als verlengstuk van je webshop kan het verkoopproces veel efficiënter maken voor jouw organisatie. Een (API)koppeling met de webshop of een andere voorraadbeheertool zorgt ervoor dat de bestelling direct als order ingeschoten kan worden. Veel handmatige handelingen worden hierbij geautomatiseerd. Er ontstaan hierdoor veel minder voorraadverschillen en de tijdrovende gevolgen daarvan worden je bespaard. Erg interessant voor groothandels of retailers met een groot assortiment en veel terugkerende klanten.

 

Efficiënter verkoopproces

Koppelingen tussen externe systemen en de scan- en bestel app kunnen ervoor zorgen dat prijzen en voorraden real-time up-to-date blijven. Ook kunnen productdocumentatie, klantgegevens, staffelkortingen en kortingen voor specifieke klanten automatisch opgehaald worden. De betaalmethode kan per klant ingesteld worden, waarbij integraties met diverse payment-providers mogelijk is. Hiermee kan heel veel tijd bespaard worden en worden menselijke foutjes, die in dit proces kunnen ontstaan, beperkt.

Vereenvoudigen van het bestelproces voor de afnemer

Met een scan- en bestel app wordt niet alleen het verkoopproces efficiënter, maar ook het bestelproces voor de afnemer wordt eenvoudiger. Functionaliteiten rondom een vergeten wachtwoord kunnen ook via een koppeling automatisch worden ingezet. Ook worden voor deze specifieke klant geldende kortingen automatisch opgehaald en berekend. Een bestelling is dus snel en moeiteloos gedaan en de afnemers kunnen daarmee gemakkelijk hun voorraden op peil houden.

Berichtenbox met pushnotivicatie

Breng jouw aanbiedingen nog gemakkelijker op het juiste moment onder de aandacht bij de juiste doelgroep door gericht berichten te verzenden. Met de berichtenbox is dit snel een eenvoudig te doen. Het is ook mogelijk om een pushnotificatie te tonen, waardoor je de kans verhoogd dat het bericht niet aan de aandacht van de ontvanger ontsnapt. Berichten zijn direct te versturen, maar kunnen ook ingepland worden voor latere verzending. Dus zelfs wanneer je op vakantie bent, gaan de acties gewoon door!

Een scan- en bestel app laten maken?

Het is zeer waarschijnlijk dat het gebruik van scan- en bestel apps zal toenemen en dat maakt het tot een interessante marketing- en communicatieoplossing. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar met een eenvoudige versie van een scan- en bestel app is al heel veel winst te behalen. Wij adviseren en informeren jou graag over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Vragen?

Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden van scan- en bestel apps