Werken bij Speak als .NET developer

Maak kennis met één van onze .NET back-end developers, Sander Los. Sander was voorheen boekhouder en ICT en automatisering was iets dat hem erg interesseerde. Een hobby werd een studie Informatica en vanuit daar kwam hij ruim een half jaar geleden bij Speak terecht. In de korte tijd dat Sander bij Speak werkzaam is, nu 8 maanden, heeft hij zichzelf enorm ontwikkeld als developer. Sander vertelt graag meer over zijn werk bij Speak.

Hoe ervaar jij je werk bij Speak?

Ik ervaar het werken bij Speak als heel prettig. De interne lijntjes zijn kort, waardoor er snel en direct gecommuniceerd kan worden. Daarnaast is iedereen naast het (serieuze) werk ook altijd in voor een praatje of geintje en dat zorgt voor een goede werksfeer.

Hoe ziet je functie eruit?

Als .NET developer aan de achterkant van de website of andere applicaties, zorg ik en mijn collega’s ervoor dat de technische functionaliteit werkt. Ook zorgen we ervoor dat de technieken samenwerken met externe applicaties of programma’s. Ik vind het erg leuk om verschillende systemen met elkaar te verbinden en daarmee complexe technische vraagstukken te kunnen beantwoorden. Zo werk ik op dit moment aan het asynchroon verwerken van orders binnen een webshop middels een extern systeem via API koppelingen. Dat zijn leuke projecten om aan mee te mogen werken.

Wat is het meest waardevolle wat je tot nu toe hebt geleerd bij Speak?

Toen ik begon bij Speak had ik weinig praktische ervaring binnen het vakgebied en daardoor heb ik natuurlijk inhoudelijk een heleboel geleerd de afgelopen maanden. Verder is helder communiceren over verwachtingen vanuit klant (zij) en techniek (wij) via projectmanagement en consultancy iets waar bij Speak een hoge prioriteit ligt. Bij eerdere werkgevers was dit veel minder aan de orde, dus  heb ik hier inmiddels ook al veel van geleerd.

Waar ben je trots op?

Voor een website van een mooi investeringsproject mocht ik samen met mijn collega’s de technische oplossingen uitvoeren. De koppelingen die ik mocht maken voor deze klant was een mooie uitdaging voor mij en heeft een prachtig eindproduct opgeleverd. Daar ben ik trots op.

Wanneer ga je met een blij gevoel naar huis?

Wanneer ik alle problemen waar ik die dag tegenaan liep heb weten op te lossen, dan ga ik tevreden naar huis. Problemen zijn tenslotte uitdagingen, waar je van kunt leren.

Wat zijn eigenschappen en skills die belangrijk zijn voor dit werk?

Ik denk dat je vooral in staat moet zijn om abstract te denken. Verder moet je ook binnen een projectteam kunnen communiceren over de voortgang, over successen en dingen waar je tegenaan loopt. Wij werken projectmatig, met als voordeel dat je al snel vertrouwd raakt met je teamgenoten. Dat maakt de communicatie gemakkelijker. Laat dat je dus niet afschrikken als je dit werk ook zou willen doen.

Nog tips voor mensen die ook back-end developer willen worden?

Behalve de tip die ik zojuist al heb genoemd, wil ik aanraden om gewoon je stoute schoenen aan te trekken en te gaan solliciteren. In deze branche staan ze te springen om developers. Of je nu al jaren ervaring heb, of nog maar net begint, talent wordt gezien!

Collega van Sander worden?

Ben jij, net als Sander, dol op het ontwikkelen van software-oplossingen? En wil jij je hierin verder ontwikkelen? Bekijk de vacature op onze website en reageer. Voor meer informatie kun je ook vrijblijvend contact met ons opnemen. We vertellen je graag meer over ons vakgebied en de mogelijkheden.