Online platform met handvaten voor een gezonder leven met minder alcohol

Klant Verslavingskunde Nederland Oplossing

Rebuild online platform met handvaten voor een gezonder leven met minder alcohol.

Bekijk resultaat
Project voor Verslavingskunde Nederland

Online platform met handvaten voor een gezonder leven met minder alcohol

Verslaving is een ernstige ziekte, die voor forse problemen zorgt. Dit kan zo erg zijn dat mensen hun leven niet meer op orde hebben. Met persoonlijke problemen en maatschappelijke schade tot gevolg. Via het platform Allesoverdrinken.nl wil Verslavingskunde Nederland ondersteuning bieden aan mensen met een alcoholverslaving, maar ook hun naasten en omgeving. Tevens wordt er ingezet op preventief informeren over drankgebruik en de gevolgen hiervan.

 

Upgrade van bestaande website

De huidige website draaide reeds op een verouderde versie van het Umbraco CMS. Speak heeft een rebuild van het bestaande design gedaan in een nieuwere versie van het Umbraco CMS. Hierbij is het bestaande front-end framework vervangen door het Tailwind CSS framework. Door effectiever gebruik te maken van benodigde styling elementen is de performance van de website verbeterd. Mede hierdoor zijn ook de Google Web Vitals sterk verbeterd. Door de beheeromgeving op een efficiëntere manier op te zetten heeft Verslavingskunde Nederland veel meer vrijheid in het aanpassen van de website, zij kunnen nu via het CMS 99% van de website zelf aanpassen.

01Allesoverdrinken Slider
02Allesoverdrinken Slider
03Allesoverdrinken Slider
04Allesoverdrinken Slider
05Allesoverdrinken Slider
06Allesoverdrinken Slider
07Allesoverdrinken Slider

Samenwerking

Allesoverdrinken.nl is een initiatief van Verslavingskunde Nederland en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en SportZaga heeft van Verslavingskunde Nederland de opdracht gekregen om een concept, naam en platform te ontwikkelen. Het doel van dit platform is om apps, die te maken hebben met een betere leefstijl door minder alcohol te drinken, samen te brengen in een soort van e-health keten. In opdracht van Zaga heeft Peter van Mersbergen het design van de website gemaakt. Speak is aangesloten als de partner voor de technische realisatie (backend en front-end) van de website. Door een effectieve samenwerking is er in korte tijd een verbeterde website gerealiseerd. Naast de reeds bestaande functionaliteiten zijn er meteen nieuwe features geïmplementeerd voor een nog betere gebruikerservaring.

02Allesoverdrinken Quote
Quote mark
Er lag een ambitieuze deadline voor de realisatie van de website. De planning is op tijd gehaald, mede door de flexibiliteit van Speak. Prettige mensen om mee samen te werken en er is een snelle website opgeleverd.

Michel Garmann,
Project manager Zaga

Rutger Blauwe Muur
Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Rutger helpt je graag verder om alle mogelijkheden te bespreken!