Online circulaire prestaties meten en vergelijken met een self-assessment platform

Klant Circular Benchmark Tool Oplossing

Een gebruiksvriendelijke online self-assessment tool waarmee Europese regio's hun circulaire prestaties kunnen meten, benchmarken en verbeteren inclusief een begeleidende website.

Bekijk resultaat
Project voor Circular Benchmark Tool

Van Excel naar een online tool

Het werken aan de circulaire economietransitie is voor vele Europese regio's en provincies een ambitie. Om de status hiervan te begrijpen, te visualiseren en te vergelijken heeft ProActBlue Management & Advies B.V. Speak benaderd voor het digitaliseren van deze tool tot een easy-to-use self assessment platform voor regio’s. In samenwerking is de Circular Benchmark Tool (CBT) ontwikkeld waarmee regio’s zichzelf kunnen benchmarken op circulariteit. De Circulaire Benchmark Tool (CBT) is stapsgewijs ontwikkeld op basis van een ‘leren, valideren en toepassen’ methodiek. Er ging veel onderzoek aan vooraf om de juiste indicatoren te kunnen bepalen en de inhoud effectief te kunnen structureren. Dit alles heeft geleid tot de succesvolle lancering van het CBT-platform bestaande uit een begeleidende website, de tool met vragen, feedback, resultaten en rapportages.

Powered by Umbraco CMS

Zowel de website als de Circular Benchmark Tool zijn volledig op maat gebouwd in het zeer schaalbare Umbraco CMS. Dit zorgt ervoor dat alles snel, stabiel maar bovenal veilig werkt. Tevens is er een beheeromgeving voor de Circular Benchmark Tool en hun Service Providers geïntegreerd in de online tool, waarmee alles van A tot Z beheerd kan worden.

01 Cbt Slider
02 Cbt Slider
03 Cbt Slider

Een mooie bijdrage aan een circulaire economie

Europese regio’s zijn zeer positief over de meerwaarde van de tool. Het is eenvoudig in gebruik, op een uitgebreide theoretische en praktische voorstudie gebaseerd en richtinggevend voor de vervolgstappen die ondernomen kunnen worden op het gebied van circulaire economie.

Rutger Blauwe Muur
Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Rutger helpt je graag verder om alle mogelijkheden te bespreken!