Doelgericht aanspreken van potentiële klanten met een scheepramen configurator.

Klant TOPwindows Oplossing

Effectieve website gericht op het genereren van offerteaanvragen voor de maatwerk scheepsramen.

Bekijk resultaat
Project voor TOPwindows

Kunststof scheepsramen van TOPwindows

In 2010 werd TOPwindows opgericht door drie vrienden. Hun doel was duidelijk: het creëren van een onderneming die de ongemakken die klanten ondervinden, bij het vervangen van scheepsramen, volledig wegneemt. Hieruit ontstond een baanbrekend product: scheepsramen met kunststof raamprofielen, een unicum in de watersportsector. Dit innovatieve product biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van de traditionele aluminium raamprofielen. Dankzij een klantgerichte aanpak en de aanvullende diensten van inmeten en montage, hebben duizenden booteigenaren de meerwaarde van TOPwindows ervaren en zijn ze zeer tevreden klanten geworden.

 

Offerte aanvragen voor maatwerk scheepsramen

TOPwindows biedt een uniek product in de markt, kunststof scheepramen. Daarbij hoor een unieke aanpak voor wat betreft het bedienen van potentiële klanten. Speak begreep de behoeften van TOPwindows en ontwikkelde een nieuwe website met als doel om het aantal kwalitatieve leads te verhogen. De belangrijkste componenten van de oplossing zijn een conversie verhogende scheepramen configurator en een geautomatiseerd offerteproces.  

 

 

Screencapture Topwindows Nl Offerte Scheepsramen 2023 10 10 08 58 17
Topwindows 2
Topwindows 3

Conversie verhogende scheepramen configurator

Speak implementeerde een intuïtieve en gebruiksvriendelijke scheepramen configurator binnen de nieuwe website van TOPwindows. Deze configurator stelt potentiële klanten in staat om hun gewenste ramen en pattrijspoorten op maat samen te stellen. Met behulp van een eenvoudige interface kunnen klanten verschillende opties selecteren, zoals afmetingen, materialen en afwerkingen. 

Geautomatiseerde offerteverwerking

Na het samenstellen van de gewenste scheepspramen, ontvangen klanten direct automatisch een offerte per e-mail. Deze offerte bevat gedetailleerde specificaties, prijzen en andere relevante informatie. Klanten hebben de mogelijkheid om de offerte digitaal goed te keuren, waardoor het hele proces aanzienlijk wordt versneld. De geaccepteerde offertes worden automatisch doorgestuurd naar het offerteportaal van TOPwindows, waar medewerkers de volledige offerte- en orderverwerking kunnen afhandelen. Dit stelt het team van TOPwindows in staat om snel te reageren op klantverzoeken, de doorlooptijd van offertes te verkorten en een efficiënter orderbeheer te realiseren. 

02 Topwindows Hero
Quote mark
Onze keuze is op Speak gevallen omdat de accountmanager met concrete, goed onderbouwde en nuchtere adviezen op de proppen kwam. Het verloop van het proces hebben wij als prettig ervaren en de doelstelling is gezamenlijk behaald. Al met al zijn we erg tevreden over het resultaat van de website en de online marketing.

Folkert Roest,
Commercieel Directeur

De resultaten 

Efficiëntieverbetering 
Het geautomatiseerde offerte- en orderverwerkingssysteem heeft geleid tot aanzienlijke tijdsbesparingen voor de medewerkers van TOPwindows. Het hele proces, van het genereren van offertes tot het afhandelen van orders, verloopt nu sneller en gestroomlijnder. 

Verbeterde klantbetrokkenheid  
De scheepsramen configurator heeft de betrokkenheid van potentiële klanten vergroot. Klanten kunnen nu hun gewenste producten visueel samenstellen, waardoor ze een beter beeld krijgen van het eindproduct. Dit heeft geleid tot meer tevredenheid en vertrouwen bij de klanten van TOPwindows. 

Kwalitatieve leads 
De nieuwe website met de conversie verhogende configurator heeft geleid tot een toename van kwalitatieve leads. Potentiële klanten kunnen nu direct op de website de waarde en de prijs van de aangeboden producten ervaren, wat de kans vergroot dat ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het afnemen van de producten van TOPwindows. 

Mark
Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Mark helpt je graag verder om alle mogelijkheden te bespreken!