Ambulancezorg Featured 01
Mc Ambulancezorg Gr

Ambulancezorg Groningen lanceert kindermedicatie app

Ambulancezorg Groningen is onderdeel van een uitgebreide keten van zorg- en dienstverleners. Samen staan zij borg voor de kwaliteit van zorg in Noord-Nederland. Alles in het werk van Ambulancezorg Groningen is erop gericht om - samen met de ketenpartners - op tijd de juiste zorg te leveren aan individuele inwoners en bezoekers van de provincie Groningen.

Altijd de juiste medicatiedosering

Samen met Ambulancezorg Groningen hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van een speciale app voor kindermedicatie. De app kan worden gebruikt door maar liefst alle ambulancemedewerkers in geheel Nederland. De applicatie draagt bij aan verbetering van de zorg doordat onze ambulanceverpleegkundigen gemakkelijker en efficiënter de juiste dosering van de noodzakelijke medicijnen voor kinderen kunnen bepalen. Naast digitale dosisberekeningen kunnen ook bijsluiters worden geraadpleegd. 

De juiste werkwijze en CE-markering

Samen met Ambulancezorg Groningen hebben wij een uitvoerige inventarisatie gedaan van de eisen vanuit het Landelijk Protocol Ambulancezorg. Daarbij zijn natuurlijk ook de wensen en ideeën van Ambulancezorg Groningen meegenomen, aangevuld met de nodige kennis inzake automatiseringsprojecten vanuit ons. Met advies en begeleiding van Traceability QA & RA Services is de app ontwikkeld volgens een samenhangend plan waarin alle eisen voor CE markering van medische software opgenomen waren. Met als resultaat dat de app zonder vertraging uitgerold kon worden. Belangrijk daarbij was het opstellen van een relevante feature set die aansluit bij het werk en de behoefte van ambulancemedewerkers, het opstellen van een intrinsiek veilig architectuurontwerp, een risico analyse, de codegeneratie en module testen, verificatie, pre-klinische validatie en klinische evaluatie en met requirements traceability als rode draad door alle processtappen.

Toegankelijk op vele besturingssystemen

Om de app voor zoveel mogelijk gebruikers beschikbaar te maken, hebben we de app ontwikkeld voor Android, iOS en Windows. Dit betekend dat in elke situatie de app kan worden geraadpleegd: onderweg naar de patiënt op de tablet, of thuis bij de patiënt op de smartphone.  De ambulancemedewerker kan op deze manier zijn volledige aandacht op de patiënt richten: een uitkomst waar zowel de ambulancemedewerker als de patiënt baat bij heeft.

De samenwerking met Speak heeft Jos Klungers als zeer aangenaam ervaren: “Professioneel, deskundig en heel betrokken! Ze denken met je mee en kiezen de beste oplossing en het beste resultaat. Top!''

 

Gardena
Honda Barcelona
Teamalert
Ggz Friesland
247 Kooi
Friesland College
Takeaway Logo
Gemeente Heerenveen
Ambulancezorg
Kbnl
Veiligverkeer
Isala
Dambeton
Amc
Smst
Let's Speak

Start vandaag nog met het realiseren van jouw ambities. Neem contact op voor een afspraak of laat hieronder je gegevens achter.