Het optimaliseren van de Core Web Vitals score voor optimale user experience en vindbaarheid in Google.

Google Core Web Vitals

Sinds mei 2021 heeft Google aangegeven de criteria met betrekking tot de gebruikerservaring van een bezoeker op je website mee te nemen in het algoritme van de zoekresultaten. Los van het feit dat je met je website altijd op zoek bent naar de maximale user experience om je doelen te behalen is het belangrijk dat je ook goed gevonden wordt in de zoekmachines. Daarom is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je goed scoort op deze criteria (Web Vitals) met je website.

Site vitaliteit

Om je site vitaliteit en indirect je organisch bereik in Google te verbeteren moet er onder motorkap de nodige wijzingen plaatsvinden die o.a. zorgen voor een verbetering van onderstaande 3 Core Web Vitals:

Largest Contentful Paint (LCP)
Hier wordt gekeken naar de tijd die nodig is voor de website om het grootste element, vaak de headerafbeelding op de website, te tonen aan de gebruiker.

First Input Delay (FID)
Hiermee wordt gekeken naar de reactietijd van de website wanneer een gebruiker een actie wil uitvoeren bijvoorbeeld op een knop kikken.

Cumulative Layout Shift (CLS)
Hier wordt gekeken of er tijdens het laden geen knoppen of andere elementen verspringen tijdens het laden, dit heeft namelijk een negatieve impact op de user experience.

User Experience

Daarnaast wordt gekeken naar onderstaande criteria die impact hebben op de user experience:

First Contentful Paint (FCP)
Hier wordt gekeken naar de tijd die nodig is voor de website om de eerste elementen van de website die als eerst in de viewport van de browser van de gebruiker te verschijnen.

Interaction to Next Paint (INP)
Dit meet hoe goed een website reageert op alle interacties van de gebruiker op de pagina. Denk hierbij aan het klikken op een button of het swipen op mobiel. Het verschil met First Input Delay (FID) is dat hier alleen de allereerste interactie wordt gemeten terwijl bij INP alle interacties worden gemeten. Vanaf maart 2024 wordt de FID Vital Metric vervangen door INP.

Time to First Byte (TTFB)
Dit meet de reactietijd van het http-verzoek tot aan de eerste byte die ontvangen wordt vanaf de webserver. Dit meet dus de reactietijd van de webserver waar de website op draait.

Optimalisatietraject Google Web Vitals score voor Kooi Securtiy

Kooi Security heeft Speak gevraagd de score op het gebied van Google Core Web Vitals en aanverwante metrics te verbeteren op mobiel en desktop. Door het verbeteren van deze scores wordt zowel de vindbaarheid als de user experience en dus mogelijke conversie verhoogd.

Door een flinke verdiepingsslag in de werking van Core Web Vitals als ook een training van externen hebben onze front-end developers en back-end developers heel veel technische slimme wijzigingen doorgevoerd om de score flink te verhogen. De score op desktop en mobiel zijn nu respectievelijk 100 en 94 waarmee alles ruim groen (90+) scoort waarmee de techniek dus een zeer positieve invloed heeft vindbaarheid en user experience na de upgrade.

google pagespeed webvitals 100 desktop
core web vitals

Verbeter jouw Google Web Vitals Score

Wil jij ook graag je Google Webvitals score verbeteren en hiermee beter gevonden worden in Google? Door middel van een website analyse realiseren wij een optimalisatietraject om jouw vindbaarheid, website snelheid en gebruiksvriendelijkheid van jouw website maximaal te verbeteren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Nanno Website
Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Nanno helpt je graag verder om alle mogelijkheden te bespreken!