Speaking News 1920X400px
Nieuws

Magento 1 vs 2: waarom overstappen?

17 februari 2017

Sinds 2007 is het open-source CMS Magento uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider op het gebied van E-commerce. In december 2015 is Magento 2 gelanceerd, maar tot voor kort kende de nieuwe versie nog de nodige kinderziektes. Waarom en wanneer is het verstandig wel over te stappen naar Magento 2? Speak zet voor jou de voordelen op een rij.

Magento 1 Naar Magento 2

1. Magento 2 is gebruiksvriendelijker

Hoewel het even wennen is, kom je er al snel achter dat Magento 2 slim is ingericht voor jou als webshop beheerder. De interface is volledig op de schop gegaan en ziet er modern uit. Alle onderdelen zijn op een logische plek terug te vinden. Producten aanpassen is een stuk eenvoudiger geworden. Zo was het voorheen nodig om een product aan te maken voor iedere maat en/of kleur. In Magento 2 kan dit veel eenvoudiger doorgevoerd worden onder één product.

2. Betere prestaties

Magento 2 is helemaal opnieuw opgebouwd en bevat standaard Full Page Cache. Zowel interne processen als laadsnelheid voor bezoekers zijn hiermee verbeterd. Zo worden pagina’s gemiddeld 25% sneller geladen en is de wachttijd voor het toevoegen van een product aan de winkelwagen zelfs gehalveerd. Dit heeft direct impact op het verkoopresultaat: snellere laadtijden levert jou meer bestellingen op!

3. Magento 2 is veiliger

Verschillende aanpassingen in Magento 2 maken het platform veiliger tegen veiligheidslekken. Voorheen maakte Speak de nodige wijzigingen in Magento 1 om de webshop zo veilig mogelijk in te richten. Daarnaast is het het doorvoeren van veiligheidsupdates gemakkelijker geworden, waardoor deze sneller toegepast worden in je shop.

4. Zoekmachine-vriendelijk

Magento 2 kent extra toevoegingen voor zoekmachine-instellingen. Zeer welkom is het opgeven van een standaard ‘opzetje’ hoe al je producten in zoekmachines weergeven worden (Meta Titel en Description). Deze kun je per product nog naar wens aanpassen. Andere nuttige mogelijkheden voor marketeers zijn de aanpasbare robots.txt en de aanwezigheid van een XML sitemap voor afbeeldingen (inhoudsopgave voor zoekmachines). Naast deze biedt Speak aanvullende SEO extensies aan met nog meer krachtige mogelijkheden.

5. Steeds meer extensies beschikbaar

Magento (1) kent een gigantisch aanbod van extensies zodat jouw Magento webshop uitgebreid kan worden met krachtige extra functionaliteiten. Weinig extensies waren voorheen beschikbaar voor Magento 2, maar op dit moment zijn er al meer dan 700 uitbreidingen op de markt. Waaronder veel van de beste uitbreidingen.

6. Support Magento 1 stopt eind 2018

Vanaf november 2018 vervalt de support voor Magento 1. Je webshop zal nog wel blijven werken maar ontvangt geen (veiligheids)updates meer.  Ook rond extensies voor Magento 1 zal het een stuk rustiger worden: ontwikkelaars leggen steeds meer de focus op Magento 2. Gebruik daarom 2017 / 2018 om over te stappen naar Magento 2.

Wil je een webshop starten?

Dan is een Magento 2 webshop de juiste keuze. Een krachtig, schaalbaar E-commerce platform waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. En met Magento 2 ben je direct voorbereid op de toekomst. Laat je vrijblijvend adviseren.

Heb je al een Magento 1 webshop?

Dan is het verstandig dit jaar de mogelijkheden en vereisten voor de overstap naar Magento 2 te bekijken. Laat je adviseren door onze specialisten.

Stappenplan overstap
Neem contact op met Speak. Wij doorlopen met jou de volgende stappen:

  1. Inventarisatie naar functionaliteiten en koppelingen.
  2. Inventarisatie naar gewenste data om te migreren.
  3. Welke onderdelen zitten in Magento 2, welke extensies sluiten aan bij je wensen en is er maatwerk nodig?
  4. Je ontvangt een advies op maat met bijpassende offerte.
  5. Na akkoord plannen we onze Magento specialisten in. Je wordt actief betrokken tijdens de voortgang.