Schipholborden voor Antonius Ziekenhuis

Opperste paraatheid, dat is het karakter van een OK in het ziekenhuis. Snelle beschikbaarheid van goede informatie is van levensbelang. In opdracht van PTH Groep heeft Speak daarom Schipholborden in het Antonius Ziekenhuis in Sneek geïmplementeerd. 

Het Antonius Ziekenhuis is een algemeen ziekenhuis met een capaciteit van ruim 300 bedden en meer dan 1000 medewerkers. De continuïteit en kwaliteit van de informatievoorziening naar de medewerkers, bezoekers en patiënten staat centraal en wordt constant geoptimaliseerd.

Jarenlang werkte het Antonius Ziekenhuis in Sneek met deels ‘analoge Schipholborden’. Whiteboards, stiften, losse A4-tjes en voor iedere OK een aparte pc met scherm. Sinds kort is er een langgekoesterde wens in vervulling gegaan; overzichtelijke digitale Schipholborden. Geen losse schermen en whiteboards bij alle zes OK’s, maar één overzichtelijk en geordend systeem.

Wat zijn schipholborden?

Een ‘schipholbord’ is een grafisch overzicht van alle onderzoekskamers waarin spoedeisende hulp verleend wordt. Daarmee is in één oogopslag te zien welke kamers vrij zijn en waar welke patiënt zich bevindt. Alles is voorzien van een kleurcodering voor de urgentie, er is te zien wat het probleem is en welke arts(en) en verpleegkundigen eraan zijn toegewezen.
Met het 'Schipholbord' zien medewerkers in één oogopslag hoe de bezetting van de OK op een dag verloopt. Het 'Schipholbord' maakt het plannen op de OK inzichtelijker en betrouwbaarder. Dat bevordert de communicatie welke de prestaties van het team ten goede komt.

Gebruikerservaring

Femke Couperus (Functioneel applicatiebeheerder OK): “Doordat we nu in één oogopslag overzicht hebben over alle OK’s, is het veel overzichtelijker geworden. We kunnen door het software programma van PTH Groep en Speak op elke willekeurige computer gegevens bijwerken en bekijken. Doordat de informatie niet meer met stiften op whiteboards wordt geschreven maar getypt op de schermen verschijnt, is het leesbaar voor iedereen. Het is een grote verbetering ten opzichte van de “oude” Schipholborden. De gebruikers zijn zeer tevreden!”

Interesse in uw eigen Schipholborden?

Nieuwsgierig wat een Schipholbord voor uw organisatie kan betekenen? Bel eens vrijblijvend met Speak en vraag naar de mogelijkheden.