Revalidatie APP voor Revalidatie Friesland

Revalidatie Friesland helpt volwassenen, jongeren of kinderen met complexe gevolgen van een aandoening, ongeval of ziekte om optimaal te revalideren. Iedere patiënt werkt met de behandelaren aan maximale zelfredzaamheid, met als doel: deelname aan de samenleving. De vraag van de patiënt is het uitgangspunt van iedere behandeling. In de behandelteams werken revalidatieprofessionals nauw samen aan het verbeteren van zowel het lichamelijk, geestelijk als maatschappelijk functioneren van een patiënt.

Doelstelling

Vanuit Revalidatie Friesland en Telerevalidatie.nl kwam de vraag om een app te ontwikkelen waarbij het herstelproces van de patiënten verbeterd kan worden. Dit is gerealiseerd door een multidisciplinaire app te ontwikkelen waarbij verschillende behandelaren op afstand de patiënt kunnen begeleiden in het herstel proces. 

Het project

Aan de hand van een plan van eisen heeft Speak de app projectmatig ontwikkeld. Door toepassing van de SCRUM werkmethodiek is de app volledig afgestemd op de wensen en behoeftes van Telerevalidatie en Revalidatie Friesland. De op maat ontwikkelde app beschikt over onder andere de volgende functies:

  • Koppeling met api/videodatabase
  • Persoonlijke oefeningen (klaar gezet door de behandelaar) zichtbaar in de app voor de patiënt
  • Tonen van persoonlijke informatie berichten
  • Versturen van berichten tussen behandelaar en patiënt
  • Pushberichten ontvangen bij nieuwe oefeningen

Persoonlijk online revalidatieprogramma

Patiënten kunnen nu met deze app zelf bepalen wanneer ze in hun eigen omgeving werken aan hun revalidatiebehandeling. De behandelaar monitort in het online revalidatieprogramma de oefeningen en stelt het trainingsprogramma bij of vult het aan om zo de behandeling te optimaliseren. Daarnaast monitort de app de trainingsvoortgang. Dit alles leidt tot reistijdvermindering voor de patiënt en een sneller herstel proces. De app bevordert het zelfmanagement van een patiënt en de verwachting is dat een hogere intensiteit van oefenen, bijdraagt aan een sneller en beter herstel

Multidisciplinair behandelen

Inmiddels bestaan er meerdere apps in Nederland om op afstand te trainen, maar een multidisciplinaire werkwijze zoals in de Revalidatie Friesland App was nog niet op de markt. Deze werkwijze houdt in dat verschillende behandelaren betrokken zijn bij een behandeling van een patiënt. Met de app begeleiden de verschillende behandelaren met elkaar en naast elkaar een patiënt op afstand.

Quote klant

Vraag een offerte aan Bel mij terug of bel direct: 0513 - 201120