Gloednieuwe website voor het Almere College

De nieuwe website voor het Almere College staat live! Het is een professionele en interactieve website geworden waarop de zes locaties van het Almere college duidelijk worden gepresenteerd. Het Almere College is een dynamische school met zes verschillende locaties gevestigd in Kampen en Dronten. De locaties staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich ook naar die omgeving te ‘kleuren’. Deze verschillende kleuren, gaven ons genoeg mogelijkheden om een nieuwe creatieve online vertaalslag te maken. Een nieuwe? Jazeker! Na een eerdere succesvolle samenwerking heeft het Almere College opnieuw gekozen voor Speak.

Iedere locatie een eigen plekje

Het uitgangspunt van de nieuwe website was het realiseren van een intuïtieve website die zowel de jongeren als de ouders aanspreekt. De zes locaties van het Almere College vormen het kloppend hard van de website. Voor een optimale interactie heeft iedere locatie een eigen landingspagina binnen de website en is de navigatiestructuur intuïtief ingericht. Per locatie worden eigen nieuwsberichten en agenda-items getoond. Op organisatieniveau zijn de verschillende locaties van het Almere college overzichtelijk gebundeld waardoor het gemakkelijk wordt om de algemene informatie over het Almere College te vinden. 

Eén login, één installatie, één overzicht

De overzichtelijke website voor Almere College hebben we gerealiseerd op basis van het gebruiksvriendelijke Umbraco CMS. Dankzij een slimme toekenning van gebruikersrechten kan het Almere College alle schoolwebsites aanpassen vanuit één content management systeem, zowel centraal als decentraal. Geen gedoe meer met inlognamen of het wisselen tussen websites: één login, één installatie en één overzicht. Uiteraard is er ook een koppeling gemaakt met Magister: het schooladministratiepakket waarin leerlingen en ouders altijd en overal zicht hebben op de laatste informatie van hun school. Ook is de website voorzien van een zoekfunctionaliteit die ervoor zorgt dat zowel leerlingen als ouders snel kunnen zoeken in data die in de website staat. 

Het resultaat? Een professionele website die volledig aansluit op de behoeften van de verschillende doelgroepen én voorzien is van de nieuwste inzichten en technieken. We kunnen terugkijken op een hele fijne samenwerking!