Gloednieuwe website voor het Almere College

Na weken hard werken ging daadwerkelijk ‘de knop om’: de nieuwe website voor het Almere college staat live! Het is een professionele en interactieve website geworden waarop de zes locaties van het Almere College duidelijk worden gepresenteerd.

Het Almere College is een dynamische school met zes verschillende locaties gevestigd in kampen en Dronten. De locaties staan in nauw contact met de eigen maatschappelijke omgeving en proberen zich ook naar die omgeving te ‘kleuren’. Deze verschillende kleuren, gaven ons genoeg mogelijkheden om een nieuwe creatieve online vertaalslag te maken. Een nieuwe? Jazeker! Meer dan drie jaar geleden kregen wij al eens eerder de uitdaging om voor het Almere College een website te realiseren. Deze website voldeed niet meer aan de eisen en wensen en het Almere College vond het hoog tijd voor verandering.

Iedere locatie een eigen plekje

De website moest uitnodigend zijn, de jongeren aanspreken en natuurlijk moeten de ouders zich er ook thuis voelen. De zes locaties van het Almere College vormen het kloppende hart van de website. Op de vorige website zag je als websitebezoeker direct de verschillende locaties en moest je meteen een keuze maken. Op de nieuwe website hebben we de ingangen naar de locaties wel behouden, maar hebben we dit wel meer in balans gebracht met algemene informatie over het Almere College. Zo laten we meer zien dat alle scholen samen één zijn. Iedere locatie heeft een eigen ‘showroom’ met een eigen homepagina, eigen nieuwsberichten, en een eigen agenda overzicht. Deze onderdelen zijn wel weer overzichtelijk terug te zien op organisatieniveau.

Eén login, één installatie, één overzicht

De overzichtelijke website voor Almere College hebben we gerealiseerd met het gebruiksvriendelijke CMS Umbraco. Dankzij een slimme toekenning van gebruikersrechten kan het Almere College alle schoolwebsites aanpassen vanuit één CMS waar en wanneer ze maar willen. Geen gedoe meer met inlognamen of het wisselen tussen websites. Eén login, één installatie, één overzicht! Uiteraard wordt er ook verwezen naar Magister: het schooladministratiepakket waarin ouders inzage hebben in de gegevens van hun kinderen. Tevens is de website voorzien van een zoekfunctionaliteit die er voor zorgt dat zowel leerlingen als ouders snel kunnen zoeken in data die in de website staat.

Kortom: het is een website die volledig aansluit op de behoeften van de verschillende doelgroepen én voorzien is van de nieuwste inzichten en technieken. We kunnen terugkijken op een hele fijne samenwerking!