Narrowcasting voor Bibliotheek Kennemerwaard

  • Narrowcasting bibliotheek

Onlangs hebben wij de narrowcasting opgeleverd voor de grootste vestiging van Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Alkmaar Centrum. Het inzetten van narrowcasting maakt deel uit van de zogenoemde retailformule die in steeds meer bibliotheken wordt geïmplementeerd waaronder ook in de vestigingen van Kennemerwaard.

Het retailconcept en de rol van narrowcasting

Bibliotheek Kennemerwaard is een grote organisatie met maar liefst 12 vestigingen verdeeld over 4 verschillende gemeenten. De grootste vestiging is Alkmaar Centrum welke onlangs werd verbouwd en heringericht volgens het retailconcept. Dit is een concept waarbij onder andere de inrichting, presentatie en collectie op basis van winkelformules is ontwikkeld. Net als in een moderne boekenwinkel, is het de bedoeling dat mensen worden verrast en verleid om zoveel mogelijk materialen uit de collectie mee naar huis te nemen. Binnen dit concept sluit narrowcasting perfect aan bij het gericht informeren van bezoekers. Met trots en blijdschap werden wij gevraagd dit voor de vestiging Alkmaar Centrum te realiseren en op lange termijn voor meer vestigingen.

Speak als narrowcasting partner

Rita van Muiswinkel, beleidsmedewerker Communicatie & PR bij Bibliotheek Kennemerwaard, was betrokken bij de aanbesteding: “Tijdens het vooronderzoek stuitten we al vrij snel op Speak als geschikte partner. Speak had namelijk al eerder voor verschillende bibliotheken naar tevredenheid narrowcasting gerealiseerd.” Het narrowcastingproject werd binnen drie weken opgeleverd: ruim op tijd voor de opening van de vernieuwde vestiging!

Rita: “Speak reageerde heel snel tijdens het gehele proces en heeft ons perfect begeleid.” Er werden verschillende templates gebouwd die later zijn uitgebreid met een template voor YouTube. Drie schermen inclusief de software werden op locatie geïnstalleerd en aansluitend werd een training gegeven voor het gebruik van het CMS. Rita licht toe: “Via Speakpoint kunnen we de narrowcasting heel eenvoudig zelf bedienen. Onze webmasters zijn erg tevreden over het gebruiksgemak en de mogelijkheden. Bovendien is het ideaal dat we straks de narrowcasting voor meerdere vestigingen vanuit een centraal punt kunnen aansturen. Dankzij narrowcasting kunnen we ons nog beter richten op specifieke doelgroepen in onze bibliotheken. Kortom, wij zijn zeer tevreden!”