Friesland College Koppeling
Friesland College Koppeling

Koppeling Friesland College met Centraal Aanmelden MBO

Aanmelden voor een MBO-opleiding kan sinds kort niet meer bij onderwijsinstellingen zelf, maar wordt vanaf nu digitaal geregeld via het platform Centraal Aanmelden MBO (CAMBO). Speak realiseerde voor het Friesland College de koppeling met CAMBO én optimaliseerde de customer journey ten behoeve van het aanmeldproces.

Hoe werkt de koppeling met CAMBO?

Tijdens het oriënteren kunnen nieuwe leerlingen op Frieslandcollege.nl zich verdiepen in meer dan 130 MBO-opleidingen. Vanaf de opleidingpagina selecteert hij/zij de gewenste leerweg en locatie. Hierna wordt de student doorverwezen naar het landelijke portaal Centraal Aanmelden MBO. Hierbij wordt de aangegeven opleiding en locatie voorgeselecteerd, zodat de bezoeker deze keuze niet nogmaals hoeft door te geven. Met identificatie via DigiD wordt de aanmelding definitief gemaakt. Hierna keert de bezoeker terug op de website van het Friesland College. Alle aanmeldingen worden dankzij een analysetool inzichtelijk gemaakt voor de aanbieder.

Optimalisatie customer journey

Als aanvulling op de koppeling heeft Speak samen met het Friesland College geanalyseerd hoe nieuwe leerlingen zich oriënteren op opleidingen. Daarop is besloten ook de weergave van het opleidingsaanbod te herzien, zodat filtering en weergave van van opleidingen nóg gebruiksvriendelijker werkt. 

 

Meer weten over deze case of de mogelijkheden?
Neem contact op voor vrijblijvend advies of een afspraak.

Werken Bij Website (1)
24/7 Kooi
Werken-bij website
Marinus Powermax
Marinus Machinebouw
Corporate website
Preview Werken Bij Website Case
GGZ Friesland
Werken-bij website
Shutterstock 1395262844
Kredietbank Nederland
Webportaal schuldhulpverlening
Preview PTH Groep (1)
PTH Groep
Corporate website en huisstijl
Gardena
Honda Barcelona
Teamalert
Ggz Friesland
247 Kooi
Friesland College
Takeaway Logo
Gemeente Heerenveen
Ambulancezorg
Kbnl
Veiligverkeer
Isala
Dambeton
Amc
Smst
Let's Speak

Start vandaag nog met het realiseren van jouw ambities. Neem contact op voor een afspraak of laat hieronder je gegevens achter.