Optimale communicatie voor OSG Singelland

OSG Singelland is een brede openbare scholengemeenschap met locaties in Drachten, Burgum en Surhuisterveen. Met ruim 2800 leerlingen is Singelland één van de grootste scholengemeenschappen in de regio Drachten. Leerlingen kunnen bij Singelland alle takken van het voortgezet onderwijs volgen: van VMBO tot VWO. Daarnaast beschikt de scholengemeenschap over internationale schakelklassen en wordt er ook praktijkonderwijs aangeboden.

Digitaal informatiekanaal

Ons beoogde doel was het ontwikkelen van een representatieve narrowcastingomgeving die leerlingen en medwerkers voorziet van roosterinformatie en actualiteiten. Daarom hebben wij een digitaal informatiekanaal ontwikkeld dat de leerlingen op dynamische wijze voorziet van roosterwijzigingen, mededelingen, nieuwsberichten en entertainment. De informatie wordt getoond op beeldschermen die zich op strategisch gekozen plekken in de school bevinden. In het kader van ‘wie je ook bent, in iedereen schuilt talent' worden op de beeldschermen namen getoond van talenten in ontwikkeling. Leerlingen kunnen hun eigen naam op het informatiekanaal voorbij zien komen; een extra stimulans om het kanaal als informatiebron te gebruiken! 

Resultaat

Het resultaat? Beter geïnformeerde doelgroepen. Want door middel van het informatiekanaal zijn roosterwijzigingen direct te bekijken in de kantine van de school!