Narrowcasting OSG Singelland

Singelland is een brede openbare scholengemeenschap met locaties in Drachten, Burgum en Surhuisterveen. Met ruim 2.800 leerlingen is Singelland één van de grootste scholengemeenschappen in de regio Drachten. Leerlingen kunnen bij Singelland alle takken van voortgezet onderwijs volgen: van VMBO tot en met VWO. Daarnaast beschikt de scholengemeenschap over internationale schakelklassen en wordt praktijkonderwijs aangeboden.

Doelstelling

Ontwikkel een representatieve narrowcastingomgeving die leerlingen en medwerkers voorziet van roosterinformatie en actualiteiten.

Oplossing

Speak ontwikkelde een digitaal informatiekanaal dat de leerlingen op dynamische wijze voorziet van roosterwijzigingen, mededelingen, nieuwsberichten en entertainment. De informatie wordt getoond op beeldschermen die zich op strategisch gekozen plaatsen in de school bevinden. In het kader van ‘wie je ook bent, in iedereen schuilt talent’, worden op de beeldschermen namen getoond van talenten in ontwikkeling. Leerlingen kunnen hun eigen naam op het informatiekanaal voorbij zien komen; een extra stimulans om het kanaal als informatiebron te gebruiken. Tsjil (destijds) tekende in deze opdracht voor het ontwerp, Speak voor de technische realisatie.

Resultaat

Beter geïnformeerde doelgroepen, want door middel van het informatiekanaal zijn roosterwijzigingen direct te bekijken in de kantine van de school.