Gebruiksvriendelijke webshop voor Friesland College

Snel op elk apparaat? Check. Gebruiksvriendelijk? Check. Voorzien van de nieuwste inzichten en technieken? Check. Dit en nog veel meer interessante functies hebben wij verwerkt in de gloednieuwe website van het Friesland College. De website staat, na een periode van hard werken en ontwikkelen, sinds gisteren live. Enorm trots op deze samenwerking en het eindresultaat! 
 

Grote wens

Het Friesland College benaderde ons met het verzoek om een webshop te ontwikkelen waarmee studenten op een eenvoudige manier de voor hun benodigde (verplichte en niet verplichte) leermiddelen kunnen aanschaffen. Er is gekozen om de webshop te ontwikkelen in Magento: een krachtig en uitgebreid E-commerce platform. Aangezien de webshop een afgeschermde omgeving voor studenten en docenten van het Friesland College betreft, heeft Speak in samenwerking met het Friesland College een eigen ontwerp gerealiseerd.

Middels middleware koppelingen met backoffice 

Studenten dienen in te loggen met de reeds verstrekte logingegevens op basis van Windows Active Directory. Daarnaast dient de webschop per student de leermiddelen te tonen die aansluiten bij zijn of haar opleiding, leerjaar en – indien nodig – uitstroomrichting; informatie die is opgenomen in het studentinformatiesysteem Eduarte. De door ons ontwikkelde middleware-oplossing vormt hierin de schakel tussen de backoffice en de webshop. 

Eindresultaat dat er mag zijn

De eerste resultaten van de webshop zijn veelbelovend! Studenten kunnen de webshop benaderen via de bestaande website van het Friesland College. Tijdens het inloggen in de webshop wordt middels een koppeling met Eduarte, gecontroleerd wie de student is, welke opleiding de betreffende student volgt, in welk team de student zit en welke uitstroomrichting de student gekozen heeft. Op basis van deze gegevens wordt de student direct geleid naar een op maat gemaakte pagina waarin alle producten worden getoond die voor hem/haar van toepassing is.

Samenwerking

De samenwerking met Speak is Jeroen Bendijk, projectleider Friesland College, uiterst goed bevallen: '' Eén van eisen was dat de webshop met alle relevante systemen van het Friesland College moest kunnen communiceren: Speak heeft dit waar kunnen maken. Bij de implementatie en de livegang is het altijd spannend of alles functioneert zoals wij dit voor ogen hadden. Wij zijn uiterst tevreden over het proces en het eindresultaat van de webshop.

Alles wat voorheen analoog ging, dan hebben wij het over tienduizenden brieven met informatie en overeenkomsten van de leermiddelen, gaat nu digitaal en foutloos. Wij zijn erg blij dat wij de keus hebben gemaakt om de overstap te maken naar de webshop. Komende periode gaan wij gebruiken om alle opleidingen van het Friesland College onder te brengen in de webshop. In het cursusjaar 2016-2017 gaat het Friesland College volledig over op de webshop”.